GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

LAVANTALI GÜNLER

BALIKESİR’in Edremit ilçesinde lavanta üretimi yapan 2 kadın girişimci tarafından, ‘Lavantalı Günler’ etkinliği düzenlendi.

Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi’nde bulunan tarlada lavanta ekimi yapan Gülçin Cömert ve Banu Ulusoy, doğal ve sağlıklı yaşamda lavantanın önemini göstermek amacıyla 3 gün süren etkinlik düzenledi. Tıbbi aromatik bitkiler eğitimi, şifalı bitkiler, batik eğitimi, bitkilerin doğru tüketilmesi, lavanta yağı atölyesi, sağlıklı yaşam eğitimlerinin yer aldığı etkinlere katılım yoğun oldu. Açılış kurdelesini kesen Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, düzenlenen bu tür etkinliklerin Edremit doğal ve sağlıklı yaşam konusunda ilerlemesinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Etkinlikte Nazım Tanrıkulu ve Ranagül Erdoğan, lavanta bitkisinin faydalarını ve günlük kullanımı anlattı.

LAVANTA HER DERDE DEVA

Etkinlik hakkında bilgi veren Gülçin Cömert, “Lavanta her derde deva, sağlıklı bir bitki. Hem güzellik için, hem sağlık için sağlıklı bir bitki. Lavanta konusunda yaptığımız etkinliği de yeryüzü pazarı şeklinde düşündük. Farklı konulardaki doğal ürünler ile birlikte doğal uygulamaları da lavanta etkinliğimizin içine dahil ettik. Katılımların hepsini ücretsiz gerçekleştirdik. Şifayı doğada arayan herkesin ve kendi ürettiği doğal ürünlere burada yer vererek, bitkilerin güzelliği ve doğallığını burada buluşmasını istedik” dedi.Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu