GündemEğitimÖzel Haberler

LEZZET DUMANLARI TÜTEN OKUL

Sevgili gençler bugün “Gençlik” sayfamızda Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler yer alıyor. Turizm ve Otelcilik eğitimi alan öğrenciler, yaptıkları yemekleri anlattılar. Aşçılığı meslek edinmek isteyen öğrencilerden en lezzetli yemek tarifleri haberimizde…

Gazi Mustafa  Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12\C sınıfı öğrencileri mutfak derslerinde yaptıkları birbirinden lezzetli tarifleri anlattılar. Yemek yapmayı çok sevdiklerini söyleyen gençler ilerde çok başarılı aşçılar olmak istediklerini dile getirdiler.

Dsc0171 1 E1574851236543

Yiyecek İçecek İşletmeciliği Alan Şefi Umut Serdar Özkaraca:   On kişilik öğrenci gruplarımızla mutfak derslerini işliyoruz. Öğrencilerimize dersler veriyoruz. Bu dersimiz Türk Mutfağıydı. Türk Mutfağımıza  dair önemli bilgileri veriyoruz. Türk Mutfağının ucu bucağı yok. Reçetelerimize göz atıyoruz. Öğrencilerimizle de bu yemekleri paylaşıyoruz. İyi bir şef eli gerçekten lezzetli ise iyi bir şeftir. İyi bir aşçı olmak için kendini bu mesleğe vermek zorundalar. Aile ve ya çevrenin zoruyla bu iş yapılmaz. Aşçılık severek yapılan bir iş. Öğrencilerimiz işsiz kalmaz. Mezunlarımızı da görüyoruz. Hepsi çok iyi yerdeler.

Ebrar Bakır:Ben 12. Sınıf öğrencisiyim. Mutfak sınıfındayım. Ben Zeytinyağlı Barbunya yaptım. Sınav uygulaması olarak bu yemeği yaptım. İlk önce soğanları küp küp doğruyoruz. Sonra patatesleri ve havuçları küp küp doğruyoruz. Sonra soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz. Hemen sonra patatesleri ve havuçları ekliyoruz. Salça ekleyip hepsini kavuruyoruz. Sonra haşladığımız barbunyaları ekleyip üzerine su ilave ediyoruz.

Dsc0182

Tuğba Karakoç: 12. Sınıf öğrencisiyim. Gazi Mustafa Kemal Turizm Meslek Lisesi’nde okuyorum. Okulumu çok seviyorum. Ben yemek yapmayı çok seviyorum. Sınav uygulamamızda Karnabahar Köfte yaptım. Önce karnabaharları püre haline getirdim. Sonra içine yumurta kırdım yoğurdum ve kaşar peyniri rendeledim. Hemen ardından bir fincan kadar un koydum. Tuz ve karabiber ekledikten sonra da onları iyice yoğurdum. Sonra buzdolabında dinlendirdim. Köfteleri galeta ununa buladım. Kızgın yağda kızarttım.

Emir Ünlü: Ben sınav uygulamamızda Peynirli kabak sarma yaptım. Kabakları uzun şerit halinde kestim. Tavada zeytinyağı ile kızarttım.  Sonra üzerine zeytinyağı sürüp fırına koydum. Çörek otu zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırdım. Sonra pişmiş kabaklarımı çıkarttım. İçine peynir koydum sardım. Üzerine çörekotu ve zeytinyağı gezdirip servise sundum.

Dsc0188 1 E1574851299377

Ahmet Çolpan: Ben Zeytinyağlı Ispanak yaptım. Önce soğanları brunoise doğradım ve tavada kavurdum. Sonra ıspanak ekledim. Çevirdim. Ispanak kendini salınca da pirinci ekledim. Üzerine su ekledim. Baharatları da ilave ettim. 15 Dakika içerisinde yemek hazır oldu.

Medine Hilal Kayıran: Ben okulumu çok seviyorum. Mutfak sınıfı olduğumuz için birbirinden lezzetli yemekler yapıyoruz. Mesela Sebzeli Patlıcan Kulesi yemeğini yapmak çok keyifli. Önce tüm sebzeleri hazırlamak lazım. Kırmızı ve yeşil biberi doğruyoruz. Sonra karnabarı da doğrayıp bir kapta karıştırıyoruz. Hemen sonra iki yumurta lazım. Onları kırıp bir kenara koyuyoruz. Daha sonra ise galeta ununu, normal unu bir kaba koyuyoruz. Yuvarlak kestiğimiz patlıcanları önce yumurtaya ardından galeta unu ve sonra una buluyoruz. Kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz. Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. Patlıcanların arasına sebzeleri koyuyoruz. Üzerine kaşar peynirini ekliyoruz. Bunu da fırına veriyoruz. 15 dakika durduktan sonra servis ediyoruz.

Dsc0205 E1574851347959

Ünal Tekel: 12. Sınıf öğrencisiyim. Bölümüm aşçılık. Sınav uygulamamda sebzeli kebap yaptım. Soğanları karıncabaşı doğradım. Zeytinyağı toz biber ve tuz ile karıştırdım. Onları soteledim. Patlıcanları yuvarlar şekilde doğrayıp tuzlu suya yatırdım. Bu su patlıcanların acısını aldı. Patlıcanları kızarttım. Sonra içini halka patlıcanın üzerine koydum. Üzerine tekrar patlıcan koyup üzerine domates i kürdan ile sabitledim. Fırına verdim.

Dsc0214 E1574851387272

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu