GündemEğitim

LGS sona erdi… 1 Milyon öğrenci ter döktü.

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin ter döktüğü ve bu yıl ilk kez yapılan LGS sona erdi. Öğrenciler için daha sonra sırada tercih ve yerleştirme dönemi var.

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin bir yıl boyunca hazırlanıp ter döktüğü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilk kez uyguladığı sınav, saat 09.30’da başladı. İki oturum olarak uygulanan LGS’de adaylar önce sözel, daha sonra da sayısal derslerden soruların bulunduğu oturumlara katıldı. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü.

Bu bölümde ortaokul sekizinci sınıf Türkçe dersinden 20; din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 10’ar soru yer aldı. Sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden 20’şer olmak üzere toplam 40 soru çıktı ve ikinci oturum 60 dakika sürdü. Öğrenciler iki oturum arasında 45 dakika mola verdi. Saat 09.30’da başlayan sınav 12.30’da tamamlandı.

BALIKESİR’DE SIKINTI YAŞANMADI

LGS’ye Balıkesir’de de binlerce öğrenci girdi. Sınav yerlerinde yetkililer gerekli önlemleri alırken, Balıkesir’de sınav süresince önemli bir sıkıntı ise yaşanmadı. Sınav öncesi Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve güvenlik kuvvetleri gerekli önlemleri aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu