GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Liste geç gitti, İYİ Parti aday çıkaramadı!

İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir adayının adını YSK’ye 17.25’te bildirmesi üzerine Burhanettin Kocamaz’ın vaktinde adaylık başvurusu yapılmadığı için aday olamadı.

Yİ Parti’den, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz’ın adaylık evrakının saat 17.00’den sonra teslim edildiği gerekçesiyle kabul edilmediği bildirildi.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için geçici aday listelerinin tesliminin, bugün saat 17.00 itibarıyla sona erdiği hatırlatıldı.

İYİ Parti’nin aylar süren çalışmalar sonunda belirlediği adaylarından oluşan listelerin il seçim kurullarına teslim edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın adaylık evrakı, İl Yönetimi tarafından, saat 17.00’den sonra Seçim Kuruluna götürüldüğü gerekçesiyle kabul edilmemiştir. Bu bir ihmal değildir. Bu bir sorumsuzluk da değildir. Bu, İYİ Parti’ye yönelik ‘dahili’ bir operasyondur. İl Başkanı görevinden alınmıştır. Bu tablonun asıl sorumlusu ve nedenlerini araştırıp bulmak, boynumuzun borcudur. Bu hem siyaset ahlakına hem de refahı için siyaset yaptığımız aziz milletimize karşı, ertelenemez görevimizdir.”

Kocamaz ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

Sevgili Mersinliler,Değerli Yol Arkadaşlarım;Seçimi açık ara alacağımız bir durumda iken Parti içinden vurulduk. Biz vurulduk. Biz ne ihanetler gördük!Ama asla yılmadık.Maalesef Sayın Hamit Tuna’nın göreceksiniz Kocamaz İYİ Partiden de aday olamıyacak değerlendirmesi doğru çıktı. Şunu herkes bilmelidir ki henüz son sözümüzü söylemiş değiliz. Kim ne derse desin. Biz hala pes etmedik. Herkes rahat olsun ve bizi izlemeye devam etsin. Mutlaka bir yol bulacak ve Mersin’i entrikalar ve ayak oyunlarıyla birilerine teslim etmeyeceğiz. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burhanettin Kocamaz’ın aday olamamasına ilişkin yaptığı açıklamada, ”Bu hain kumpas aramızdan birilerinin ihmali gibi gösterildi. Bu bir ihmal, sorumsuzluk değildir… Tereddütünüz olmasın. Bu gerçeği herkes görecek. Burhanettin Başkan yeniden Mersin’e iyi gelecek” dedi.

İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusu İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. İYİ Parti’den yapılan açıklamada, evrak teslimatının saat 17:00’den sonra yapıldığı gerekçesiyle başvurunun kabul edilmediği ifade edilmiş açıklamada ayrıca Mersin il başkanının görevinden alındığı da vurgulanmıştı. Genel Merkez’den yapılan açıklamada açıklamada, “Bu, İYİ Parti’ye yönelik ‘dahili’ bir operasyondur”  ifadelerine yer verildi.

‘MERSİN’E YENİDEN İYİ GELECEK’

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Genel Başkan Meral Akşener ise Burhanettin Kocamaz’ın Mersin için yenidne aday olacağı sinyalini verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burhanettin Kocamaz’ın aday olamamasına ilişkin yaptığı açıklamada, ”Bu hain kumpas aramızdan birilerinin ihmali gibi gösterildi. Bu bir ihmal, sorumsuzluk değildir… Tereddütünüz olmasın. Bu gerçeği herkes görecek. Burhanettin Başkan yeniden Mersin´e iyi gelecek” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu