GündemKamil AKYÜREKKöşe YazılarıSiyaset

LİSTELERİN BALIKESİRDE İLK YANKISI

Pazartesi siyasi partiler 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler için aday listelerini açıkladılar. Genellikle Listelerin çarşı-pazardaki ilk yankısı biraz önemlidir.

Belirleyicidir, hemen sonuca dair kesin bir fikir verir demiyorum. Ama bence ilk yankı, özellikle de adayların kendi partilileri tarafından nasıl karşılandığı az da olsa sonuca dair ilk veridir.

Bizde listeler açıklanır açıklamaz sokağa çıktık ve sokağın sesine kulağımızı kabarttık.

AK Parti listesine gelen ilk yankılar mevcut vekillerin bu dönem aday gösterilmeyişine duyulan hafif memnuniyeti içeriyordu. Bu yankılar içinde yer alan diğer sesler arasında ise, Aday tercihinde teşkilat içinden gelenlerin çoğunlukta olmasına gösterilen saygı ve Mustafa Canbey’in asıl sürükleyici isim olarak öne çıkması yer alıyordu. Göze çarpan bir diğer husus ise aday olamayanların bir kırılma yaratmamaları ya da yaratılmasına izin vermemeleri.

CHP aday listesine gelen ilk yankılar, listenin dikkate değer boyutlarda beğeni alması ve özellikle, CHP seçmeninin İyi Parti’ye geçiş olasılığını neredeyse sıfıra düşürecek özelliklerde olması. Aday tercihlerinde ideoloji yerine ideolojileri kapsayan isimlerin olması, Hem CHP tabanında hem de diğer siyasi parti seçmenlerinde yüksek seste bir takdir nidası yaratıyor.

MHP aday listesine gelen yankılar da yoğun bir sessizlik varken, İyi Parti’de İsmail Ok çelişkisi lehte veya aleyhte mırıldamalar şeklinde yankı buluyor.

Bu bahsettiğim ilk yankılar. Hiç kuşkusuz hem adayların, hem parti liderlerinin performansı, hem de seçimin diğer bileşenleri doğal olarak seçime etki edecek ve sonucu şekillendirecektir. Ama bu süreçte dikkate dair bulduğumuz anekdot ve mini analizleri zaman zaman sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Kalın sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu