GündemDünyadan Haberler

LOKANTACILAR DÖKTÜRDÜ HALK KÜLTÜRÜ COŞTURDU

Balıkesir’in kültürel lezzetleri ve sanatsal etkinlikleri Almanya’ya taşındı. Almanya’nın Moers şehrine Balıkesir damgası vuruldu. Balıkesir Lokantacılar Odası yöresel zenginliğimiz olan lezzetleri adeta konuşturdu. Keşkek dövdü, tirit yaptı. Höşmerimiyle misafirlere tat sundu.

Balıkesir’in kültürel lezzetleri ve sanatsal etkinlikleri göz doldurdu. Balıkesir Lokantacılar Aşçı, köfteci ve Benzerleri Oda Başkanı Hasan Yıldız ‘Almanya’da Balıkesir’imizi hem tanıttık hem de Balıkesir’imizin zenginliklerini buraya da taşıdık ’dedi. Dursunbey Baranası ve zeybek ilgiyle izlendi.

YÖRE LEZZETLERİ ALMANYA’DA

Her yıl geleneksel olarak Almanya da yapılan Hıdırellez etkinliği bu yılda gerçekleşti. Balıkesir’den getirilen ustalar yöresel yemekler arasında yer alan keşkek, tirit ve höşmerimi şenlik alanında yaparak misafirlere ikram etti
Balıkesirlilerin Almanya’da düzenlediği kutlamalar bu yılda yapıldı. Balıkesir’den getirilen ustalar yöresel yemekler arasında yer alan keşkek, tirit ve höşmerimi şenlik alanında yaparak misafirlere ikram etti. Keşkeğin hazırlanmasına Moers Belediye Başkanı Christoph Fleischauer da katıldı. Dursunbey barana ekibi ve Balıkesirliler Derneği’nin Karesi zeybek ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi.

BAŞKAN KEŞKEK DÖVDÜ

Başkan Fleischauer de keşkek dövdü. Barana ve Karesi Zeybek ekibinin gösterileri beğeni topladı. Yöresel yemekler arasında bulunan keşkek döğmeye Moers Belediye Başkanı da katıldı. Almanya’dan Kamplinfort Belediyesi’nden de başkan yardımcısı kutlamalara katıldı. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel de şenliğe ikinci gün dahil oldu. MERHABA’nın edindiği bilgilere göre, Kısa bir konuşma yapan Şule Gürel güncel konulara değindi. Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Kanıkurumaz etkinlikte şöyle konuştu. “Geçen senelerde olduğu gibi toplumun bir parçası olan insanının hayat kaynağı olan gelenek ve göreneklerini yaşayıp yaşatmayı amaçlıyoruz. Oluşmuş önyargılara karşı kendimizi doğru tanıtıp, kültürümüzle de renk katıp, birlikte barış içinde yaşamı kolaylaştıracak çözümlerle yaşadığımız topluma faydalı olmak istiyoruz” dedi.

DURSUNBEY BARANASI

Balıkesir’den gelen Dursunbey barana ekibi ve Balıkesirliler Derneği’nin Karesi zeybek ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Barana ekibinin gösterileri öncesi, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine kabul edilen ve uluslararası kimlikte taşıyan Dursunbey Folklor Derneği Başkanı Halil Erkek, ‘Barana Kültürü’ üzerine açıklamalarda bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu