GündemEkonomi

Lokantacılar Girdi Maliyetlerini Ve Eleman Sorunlarını Masaya Yatırdı

Lokantacılar Girdi Maliyetlerini Ve Eleman Sorunlarını Masaya Yatırdı

Lokantacılar Ve Benzerleri Esnaf Sanatkarları Odası Başkanı ve Balıkesir Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkan Vekili Hasan Yıldız “Esnafımızın kullandığı emtia gıda hammaddeleri başta olmak üzere ambalaj paket malzemelerine ve bilimum daha birçok ürünün girdi maliyetleri zamlandılar. Bütün bunlara rağmen esnafımız dengeyi bozmamak adına direniyor” diyerek lokantacı esnafının zam yapmaktan yana olmadığını dile getirdiler.

Yıldız “Tüm dünyayı ve ülkemiz de etkisi altına alan koronavirüs pandemi belası ne yazık ki en çok hizmet sektörünü yani lokanta, kafe, kıraathane ve eğlence yerlerini olumsuz etkiledi. 2020 yılında ikinci yarısı 2021 yılında ilk yarısı olmak üzere 12 ay boyunca bazı işyerleri kısmi kapanma yapmak zorunda bazı işletmelerimiz kepenk kapatmak zorunda kaldı. Henüz açılan yaralarını sarma gayretinde mücadele veren üyelerimiz fiyat dalgalanmalar karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Görülen lüzum üzere kent merkezindeki lokantacı esnafıyla bir araya gelerek birtakımı istişarelerde bulunduk, bizim için misafirlerimize ve müşterilerimize esnaf arasında dengeyi kurmaktı” dedi.

SEKTÖR ADINA SÖYLENECEK SÖZÜM VAR

Yapılan toplantının çok yararlı olduğunu belirten Başkan Yıldız “Üyelerimizden gelen öneri, teklif, talep sorunları ve çözüm önerilerini dinledik. Konulara A’dan Z’ye vakıfız, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Toplantıya katılan katkı sağlayan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

ESNAFIMIZ KAMU KURUMLARIYLA REKABET EDEMEZ

Yapılan toplantıda bazı Kamu kurum ve kuruluşlarının yemekhane ve lokallerini halka açık tutarak çok cüzi rakamlarla yemek sattığını bildiklerini, kurumların kendi içinde personeline her türlü hizmeti verebileceğini ancak halk arz yapılmasını doğru bulamadıklarını dile getiren Başkan Yıldız “Bu sorunun biran önce çözüme kavuşmasını umut ediyoruz.  Birçok özel sektörün yaşadığı çırak, işçi ara eleman konusunda da sıkıntılarımız var. Toplantıdan çıkan diğer bir sorun kentin muhtelif yerlerinde yapılan lokma ve pilav Hayırlarının saat uygulamasına tabi tutulması. Bundan böyle ana arterlerde saat 14.00’den sonra bu tür etkinliklere izin verecekler. Bu soruna çözüm üreten Balıkesir Büyük Şehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz’a kurumumuz adına teşekkür ederiz” diye konuştu.

HEDEFİMİZ DENGEYİ KORUMAK

Özellikle girdi maliyetlerinin artmasını masaya yatıran Balıkesir lokantacı esnafı, Hasan Yıldız’ın Başkanlığında sorunları değerlendirdi. Başkan Yıldız “Esnafımızın temel hammaddesi olan yağ, un, et, sakatat, beyaz et, doğalgaz, elektrik, su, odun, kömür ve daha birçok girdiler zamlandılar. Esnafımız dengeyi bozmamak adına diğer sektörlerdeki gibi peşinen zam yapmadı. Ancak onların da dayanabildikleri bir sınır var. HİZMET ve KALİTEDEN ödün vermeden ister istemez fiyatta onlar da bir dengeleme yapacak. Çünkü toplum olarak herkes fiyat artışlarından muzdarip olduğu gözüküyor. İnşallah önümüzdeki süreçte dengeli bir şekilde kimseyi kırmadan, incitmeden hep beraber bu süreci atlatırız’’diyerek alınan kararlarını hayırlı olmasını diledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu