GündemDünyadan Haberler

Lokantacılar Odasından Sultan Abdülhamid Han Merkezine Ziyaret

Lokantacılar Odasından Sultan Abdülhamid Han Merkezine Ziyaret

Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezini ziyaret ettiler. Başkan Hasan Avcı yönetime merkezi gezdirdi, bilgiler verdi ve ayrıca birlikte çalışma yapacaklarının altını çizdi.

Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BESOB Başkanı Fehmi Erdem’in de katılımıyla Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı tarafından ilçeye kazandırılan Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’ni (ALGEM) ziyaret ettiler. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Feyyaz Çiftçi, Kadir Uzun ve ALGEM Müdürü Mustafa Ayan’ın da yer aldığı gezide Başkan Hasan Avcı ve Kurum Müdürü Ayan tarafından yönetim kurulu üyelerine bilgiler verildi. İçerisinde aşçılık-pastacılık kursunun da yer aldığı merkeze tam not veren ve ayrıca beğenen yönetim kurulu üyeleri Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya teşekkür ettiler.

“SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK  ADINA HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ”

Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız “Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezini dışarıdan görmüştük ancak içerisine girip gezince çok farklı bir yapıyı gördük. Merkez içerisinde ihtiyaç sahibi insanlar için herşey düşünülmüş. Merkezde kıyafet ihtiyaçları giderilirken, hem de öğrencilere ve yetişkinlere kurs desteği veriliyor, sinema salonu ve ayrıca aile danışma merkezi ile de merkez geniş kapsamlı bir şekilde yapılmış. Merkez içerisinde sektörümüzü ilgilendiren aşçılık-pastacılık kursunun da yer alması bizleri mutlu etti.

Mesleğimize katılacak ustalar burada kurs desteği alacaklar. Bizlerde oda yönetim kurulu olarak kursa katkı sağlayıp kursiyerlere eğitim anlamında destek sağlayacağız. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı geniş kapsamlı bir merkez yapmış ve herşeyi ele almış. Sosyal ve kültürel belediyecilik adına güzel çalışmalar bizleri mutlu etti. Hem sektörümüzle ilgili hem de diğer farklı branşlarda çalışma yapmışlar. Oda olarak Belediyemiz ile birlikte her zaman ortak çalışma yapmaya hazırız, Başkanımız Hasan Avcı işinin ehli, çalışmaları ile takdir topluyor, esnaf teşkilatının da her zaman yanında ve yaptığı eser de ortada. Başkanımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“ŞEHRİN DİNAMİKLERİSİNİZ”

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyelerini konuk etmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek “Merkezi yaparken herşeyi düşündük. İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımından, kıyafet yardımına, öğrencilere kurs desteğinden, hanımlara yönelik dikiş-nakış kursundan aile danışma merkezine kadar her ayrıntı bizim için önemliydi. Sizin mesleğinizin yer aldığı pastacılık-aşçılık kursu da açıyoruz, hem kursiyerlere maddi destek oluyoruz hem de meslek öğretip çalışmaları için yol açıyoruz. Sizlerin de desteği ile kursumuz daha güzel ilerleyecek. Pandemi nedeniyle sizlerle birikte ortak hareket edecektik ancak olmadı, 2022 Mayıs ayında hep beraber ortak çalışma ile yemek festivali yapmak istiyoruz. Lezzetlerimize sahip çıkmalıyız, Balıkesirliler olarak yemeklerimizin reklamını yapmalıyız, etli çorbamız var, köftemiz var, höşmerim tatlımız var. Festivalle yemek kültürümüzü tanıtıp bunu ayrıca her yıl daha iyisini gerçekleştirerek yapmak istiyoruz, burada size büyük görev düşüyor, çünkü siz işin ustalarısınız.

Belediye olarak biz sizinle birlikte çalışmaya hazırız, odanızın projesi var ise ortak payda da buluşuruz. Balıkesir bizim, Altıeylül bizim, yemeklerimiz bizim. Lezzetlerimizi önce Balıkesir halkını tattıracağız daha sonra farklı illerde yer alacağız. Ben Balıkesirli yerel esnafı önemsiyorum. Bir çoğunuzun işyerinde çorba içiyoruz, ayrıca yemek yiyoruz. Usta olan sizlersiniz, sizler bu şehrin dinamiklerisiniz, şehrin medar-i iftiharısınız. Bu bir gerçek. Biz yemekten anlamayız, benim anladığım meslek İnşaat Mühendisliği. Sizleri misafir etmekten mutluluk duyduk, önümüzdeki süreçte hem kurs, hem festival ve hem de diğer çalışmalarda birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu