Gündem

LUNAPARK KARARI’NI MİLLET İTTİFAKI ETKİLEDİ

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı meslis toplantısı yapıldı. CHP Karesi ve Altıeylül ilçelerinin satılmaması yönünde açıklama yaptıkları Gümüşçeşme Mahallesi’nde bulunan Lunapark arazisinin 44-45 olarak satışına onay verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı meslis toplantısı yapıldı. İhtisas komisyonlarından gelen raporlar neticesinde gündem maddeleri oylandı. Başkan Vekili Ramazan Bahçavan meclisi yönetti. Geçtiğimiz günlerde CHP Altıeylül ve Karesi ilçe Teşkilatlarının satılmaması yönünde açıklama yaptıkları Altıeylül ilçesi Gümüşçeşme Mahallesi’nde bulunan lunapark arazisinin satışı için oylama yapıldı. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı’nın 44’e 44’ eşitlik sağladığı oylama Meclis başkanının 2 oy hakkıyla 44-45 olarak satışa sunuldu.

YALÇIN “HALKIN VE KAMUOYUNUN  VİCDANINA BIRAKIYORUZ”

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, yapılan oylamada yer almayan Selman Hasan Arslan (CHP), Halime Nalan Korkmaz (CHP) ve Emine Nur Çöller (İYİ Parti) meclis üyelerinin oylamaya katılmamasıyla ilgili “Halkımızın ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi. Yalçın konuyla ilgili şu açıklamada bulundu; “Yaklaşık 12 gündür sürdürdüğümüz, Kent meydanı olarak halkımızın kullanımına açılmasını istediğimiz Lunapark alanının satışı 44-44 olarak oylandı. Meclis başkanının 2 oy hakkıyla 44-45 olarak satışına onay verildiği kayıtlara geçti. Büyükşehir Belediye meclis toplantısına  Edremit meclis üyelerimizden Selman Hasan Arslan (CHP), Halime Nalan Korkmaz (CHP) ve Emine Nur Çöller (İYİ Parti) Katılım sağlamadıklarından dolayı Büyükşehirdeki çoğunluğumuz yetmemiştir. Kentimiz için satışa onay vermeyen CHP, İyi parti ve Demokrat partili belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkürler. Meclise katılmayan üyelerimizi sizlerin ve kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” Diğer gündem maddeleri de oylanarak karara bağlandı. Toplantı sonunda Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, tüm meclis üyelerini Sındırgı’da yapılan 21. Uluslararası Yağcıbedir Festivaline davet etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu