GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

Maaşların Asgari Ücret Tutarından Gelir Ve Damga Vergisi Alınmamasına İlişkin Kanun Teklifi Kabul Edildi

Maaşların Asgari Ücret Tutarından Gelir Ve Damga Vergisi Alınmamasına İlişkin Kanun Teklifi Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, çalışanların maaşlarının asgari ücret kadar Gelir ve Damga Vergisi’nden muaf olmasını içeren kanun teklifi kabul ettiler.

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşülerek kabul ettiler. Yasa teklifi ile asgari ücretten Gelir Vergisi kaldırılıyor. Kamu çalışanları dahil tüm çalışanların ödeyeceği Gelir Vergisi’nden ise asgari ücrete isabet eden Gelir Vergisi kısmı kadar indirim yapılması sağlanıyor. Ayrıca, çalışanlara ödenen ücretlerin aylık brüt asgari ücrete isabet eden kısmı üzerinden Damga Vergisi alınmaması yönünde de düzenleme hayata geçiriliyor. Ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde, asgari ücretin aylık brüt tutarının büyük bir kısmı Gelir Vergisi’nden istisna edildiğinden, uygulama alanı kalmayan Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulaması da kaldırıyorlar.

KDV İSTİSNASININ KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

Savunma sanayiini desteklemek üzere düzenleme yapılıyor. Bu çerçevede; Savunma Sanayii Başkanlığı’nca veya Milli Savunma Bakanlığı’nca yürütülen savunma sanayii projeleri KDV istisnası kapsamına alınacak.

TBMM ÇALIŞMALARINA 4 OCAK 2022’YE KADAR ARA VERDİ

TBMM Genel Kurulu, 2021 yılının son yasasını çıkararak, çalışmalarına 4 Ocak 2022’ye kadar ara verdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu