Gündemİlçe HaberleriSpor

MAÇIN KAZANANI BANVİT

Banvit yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçında Karesi Spor’u konuk ederken sahadan 84-63 galibiyetle ayrıldı.

Banvit ilk çeyreği 17 – 12 önde geçerken ikinci periyotta Metehan Akyel ve Tolga Geçim’in sayıları ile ilk yarıyı 14 sayı fark ile 39 – 25 önde tamamladı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Banvit, genç oyuncularının enerjik oyunuyla farkı açmaya devam etti ve son çeyreğe 62 – 42 önde girdi. Son çeyrekte enerjik oyununu devam ettiren Banvit, ilk hazırlık karşılaşmasından sahadan 84 – 63 galibiyetle ayrıldı.

Salon : Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler : Ahmet Tatlıcı, Mehmet Karabilecen, Ayşenur Yazıcıoğlu

Periyotlar : 1P : 17 – 12 2P : 22 – 13 3P : 23 – 17 4P : 22 – 21 MS : 84 – 63

Banvit : Marcus Thornton 15 sayı, 3 asist; İsmail Cem Ulusoy 1 sayı, 1 ribaund; Devin Oliver 5 sayı, 4 ribaund; Tolga Geçim 9 sayı, 4 ribaund, 7 asist; Jordan Morgan 8 sayı, 10 ribaund; Erkin Şenel 4 sayı, 2 ribaund; Metehan Akyel 19 sayı, 7 ribaund; Stefan Bircevic 11 sayı, 3 ribaund; Şehmus Hazer 8 sayı, 7 ribaund; Ragıp Berke Atar 4 sayı, 6 ribaund.

Karesispor : Carlos Medlock 5 sayı, 7 asist; Volkan Aydın 5 sayı; Reha Öz 8 sayı, 6 ribaund; Hazer Avcı 16 sayı, 6 ribaund; İbrahim Yıldırım 9 sayı; Tuğberk Gedikli 4 sayı; Doğukan Sönmez 4 sayı; Thomas Gibson 6 sayı, 7 ribaund.

GÜRGEN ‘’SERT BİR TAKIM OLACAĞIZ’’

Banvit Basketbol Kulübü Başantrenörü Ahmet Gürgen, daha mücadeleci bir takım olacaklarını söyledi. “Türk ve yabancısıyla genç oyunculardan kurulu, sahanın ofansif ve defansif tarafında da tempolu basketbol oynamaya çalışan, genç oyunculara çok daha fazla süre veren bir organizasyon olacağız” Gürgen, yaptığı açıklamada, bu sezon basketbol severlerin hoşlanacağı, salona geldiğinde maçları zevkle seyredeceği bir takım oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yabancı basketbolcuların sağlık kontrolünden geçmesinin ardından takım olarak çalışmaya başladıklarını belirten Gürgen, “Kondisyoner eşliğinde 10 gün antrenman yaptık. İlerleyen zamanlarda 15 kişilik kadromuzda gençlerden kimleri oynatacağımıza karar vereceğiz. Kim daha fazla efor sarf eder, akıllı oynarsa o kadroya girecek.” diye konuştu.

Basketbol severlerin sahada enerjik bir Banvit seyredeceklerine dikkati çeken Gürgen, şunları kaydetti : “Türk ve yabancısıyla genç oyunculardan kurulu, sahanın ofansif ve defansif tarafında da tempolu basketbol oynamaya çalışan, genç oyunculara çok daha fazla süre veren bir organizasyon olacağız. Mücadele eden, sert bir takım olmaya çalışacağız. Seyircinin keyifle seyredeceği bir takım olacağız. Türkiye’de bizi seven çok seyirci var. Türk basketbolunda daha çok genç oyuncu görülmek isteniyor. İnşallah onları memnun eden bir takım olacağız.” dedi. Banvit, Kara Ali Acar Spor Salonu’nda, 5 Eylül’de Karesi takımı ile ilk hazırlık maçını yaptıktan sonra, 11 Eylül’de Antalya’da gerçekleştirilecek Gloria Cup’ta mücadele edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu