Gündem

MAĞAZA DEĞİL SEMT PAZARI

Balıkesir’de çeşitli mahallelerde kurulan semt pazarlarında esnaf Bayrama umutlu girdi. Son haftalarda bayramlık alışverişlerini pazarda kurulan tezgahlardaki kıyafetleri seçerek yapanlar pazarcıları sevindirdi. Pazardaki esnafların tercih edilmesinin en önemli nedeni ise dolardaki yükselişle birlikte mağazalara yansıyan fiyatlar oldu.

SEMT PAZARLARI ŞANSLI

Ramazan Bayramı başladı. Bugün bayramın ikinci günü. İlk gün yaşanan bayram heyecanı büyüklerin ellerinin öpülmesi ve yapılan ziyaretlerle başladı ve bugün ikinci gün. Bayram alışverişleri arife günü en yoğun olarak yapılan gün olarak bu bayram kayıtlara geçti. Balıkesir’de mağazaların yanı sıra semt pazarları daha şanslıydı.

Tugay Sönmez ( 27) 15 senedir esnafım. Her sene olduğu gibi ilk 15-20 gün işler normal gidiyor, son haftaya girmemizle birlikte işleri yoğunlaştırdık. Seçimler yaklaşıyor ben herkes için kim hayırlı olacaksa o kazansın diyorum. Ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun.

Yunus Sevgin ( 34) 15 senedir esnaflıkla uğraşıyorum. Ramazan ayı giyim için ilk 10-15 gün durgun geçti. Son haftalara doğru bir hayli artış gösterdi. Satışlarımız ilk haftaların zararını kapatıyor bu şekilde. Hayırlısı neyse o olsun tabi ki ama son dönemde bir zam konusu herkesin dilinde tabiki bizim kadar en çok alım gücünü sağlayan müşteride bundan dertli. Doların, Euro’nun yükselmesi sanki hayatı durduruyor.
Semih Özcan ( 30) 15 senedir esnafım. Baba mesleğini devam ettiriyorum. Ramazan ayı her sene aynı geçer ilk haftalar sakin son hafta dolu dolu yine öyle oldu. Balıkesir’de semt pazarlarına insanlar ilgi gösteriyor çünkü bzde herşey daha ucuz.Dışarıdan bir mağazadan almaya kalksa bizdeki fiyatları bulamayacak bunu müşteri biliyor ve bizi tercih ediyor. Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu