Gündemİlçe Haberleri

Mahalleevi’nin Dördüncüsü Hamdibey Mahallesi’ne

Mahalleevi’nin Dördüncüsü Hamdibey Mahallesi’ne

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, seçim öncesi sözünü verdiği projeler arasında yer alan mahalleevlerinin dördüncüsünün açılışını Hamdibey Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Beyoğlu Şubesi Başkanı Saadet Suyolcuoğlu, Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi ve Mavi Haliç Lions Kulübü Başkanı Şima Sunder ile yardımsever Erkan Uzel’e  mahalleevinin donatılması sırasında verdikleri katkı ve ayrıca destek nedeniyle teşekkür eden Başkan Ergin, “Mahallevini burada yaşayan mahallelilere emanet ediyorum” dedi.

İstekler anketle belirlendi.

Harabe halindeki binanın tepeden tırnağa yenilendiğini ve bölgede yaşayan vatandaşların burada ne görmek istedikleri konusunda anket yaptırdıklarını dile getiren Başkanı Ergin, “Evleri dolaştık, isteklerini aldık. Talepler arasında, kadınlara gelir getirici meslek,  öğrencilere üniversiteye hazırlık kursları, etüt merkezi, kreş gibi istekler geldi. Biz de bu doğrultuda ayrıca hazırlık yaptık. Dikiş makineleri alındı. Kütüphane kuruldu, kreş açıldı, gelir getirici kurslar düzenlendi. Kadınlar burada ürettiklerini satacak ve ayrıca aile bütçelerine destek verecek” dedi.

Gönüllü yurttaşlarla dayanışma

Sosyal belediyecilik anlayışı gereği, mahalleevleriyle, olanakları sınırlı öğrencilerin ve ailelerin yanında yer aldıklarını, onlara arzu ettikleri hizmeti götürdüklerini ifade eden Başkan Ergin, mahalleevleri açmaya devam edeceklerini söyledi. Kovid-19 pandemisi nedeniyle açılış ertelenen mahalleevinde Ayvalık Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliği yaratmak, eğitimden geri kalmamalarını sağlamak için öğrencilere gönüllü yurttaşlarla dayanışma içinde tablet ulaştırıp internet erişimi sağladıklarını hatırlatan Başkan Ergin şöyle konuştu:

Her türlü projeye kapımız açık

“Müzik atölyesi, sabunhane, dikiş atölyesi gibi projeleri yaşama geçirdik. Vatandaşlara psikolojik danışmanlık söyleşileri düzenledik.  İyi günlerinde de kötü günlerinde de vatandaşlarımızın yanında olmak istiyoruz. Hedefe götürecek her türlü projeye kapımız açık. Mahallenin ihtiyacını neyin gidermesi gerekiyorsa, ayrıca burada uygulamak istiyoruz. İki yıl içinde Ali Çetinkaya, 150 Evler Mahallesi, Altınova ve ayrıca Sarımsaklı-Küçükköy mahalleevlerinin açılışlarını büyük bir katılımla gerçekleştirdik. O mahallelerde yaşayanların ilgi odağı olduk, kadınlarımız, öğrencilerimiz burada düzenlenen etkinliklerden yararlandı, maddi ve manevi anlamda çok faydasını gördü.”

İnsanlarımızı aydınlatacağız

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Beyoğlu Şubesi Başkanı Saadet Suyolcuoğlu, açılışta yaptığı konuşmada binanın tefrişini bölge halkı için severek yaptıklarını söyledi. Başkan Mesut Ergin’in önerisini hiç tereddütsüz kabul ettiklerini hatırlatan Suyoycuoğlu, “Biz istenilen her konuda burada yaşayan insanları aydınlatacağız.  Burada emeğimizin olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Biz burada yaşayanları bırakmayız. Bölgede yaşayan çocuklarımızın 21. Yüzyıla hazırlayacağız. Her ay ayrıca düzenli geleceğiz” dedi.

Bütün konularda destek veriyoruz

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi ve Mavi Haliç Lions Kulübü Başkanı Şima Sunder de, Ayvalık’a bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi. Böyle bir fırsat tanıdığı için Belediye Başkanı Mesut Ergin’e teşekkür eden Şima Sunder, “Üyelerimiz ve dernek ekibinin büyük desteğiyle çalışmalara eylül ayında başladık. Gençlik öğrenci katını ayrıca tefriş ettik. Bilgisayar odamız büyük destek alınarak tamamladılar. Küçükler için yuvamızı da lions kulübü üstlendiler. Bize yardım eden dostlar hepsine teşekkür ediyorum. Gençlik katındaki bütün eğitimi destekleme kararı aldık. Her alanda yabancı dil ve diğer bütün konularda destek veriyoruz.  Mahalle halkına terapi ve ayrıca psikologlar ile buluşturup bir merkez haline getireceğiz. Ayvalık’ta çalışıp hizmet etmenin onurun yaşıyorum” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu