GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Mahalleevlerinden Mozaik Ve Podima Kursu

Mahalleevlerinden Mozaik Ve Podima Kursu

Ayvalık Belediyesi Mahalleevleri ve mozaik sanatçısı Ferhan Orhan’ın ortak projesi kapsamında düzenlenen mozaik ve podima kursu, katılımcılara sanatsal mozaik eserler yaratma şansı sunuyor.

Ayvalık Belediyesi 150 Evler Mahalleevi’nde haftanın belirli günlerinde devam eden kursa ilgi yoğun. Vatandaşlarımız keyifli zaman geçirerek hem öğreniyor, hem de yeteneklerinin farkında olmaları sağlanıyor.  Kurs eğitmeni Ferhan Orhan ise kurs sayesinde katılımcıların yeni meslek sahibi olduğunu ve mozaik gibi tarihsel geçmişi olan bir sanatın gelecekle buluşturulduğunu aktardı. Kursa kadınların büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Orhan, ”Mozaiklere ve taşlara bir nevi kadın eli değdi. Taş işlemeciliğinin sabır gerektiriyor, taşlar tek tek bir nakış gibi işlenerek mozaikler ortaya çıkıyor. Bu yüzden sabır ve özen istiyor. Amacımız öğrencilerimize bu sanatı öğretmek, kentimizdeki tarihi dokuyu da göz önünde tutarak, mozaik kültürünü anlaşılır ve kullanılabilir hale getirmek” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in sanata verdiği önem ve mahalleevleri projesinde sanatı halkla buluşturma düşüncesiyle ve bunu hayata geçirme isteği doğrultusunda yapılan kurslardan olan mozaik ve podima kursu, Ayvalık’ın tarihi dokusuna ve çok sayıda ki doğal taş çeşitliliğinin de sanatla buluşmasına öncülük yapıyor. Başkan Ergin, “Kentimiz tarihi açıdan önemli bir yer. Mozaik sanatının tarihi de antik çağlara uzanıyor. Ayvalık’ın tarihi dokusuna en uygun sanatlardan biri olan mozaiği vatandaşlarımıza aktarmak ve bu alanda yeni bir mesleği başlatmak bakımında böyle bir kursu açtık. Burada kursiyerlerimiz hayallerini taşlara döküyor. Hem meslek kazanmış oluyorlar, hem de bu eserleri ileride kapılarının önüne, ya da bir duvara işleyerek Ayvalık’la bütünleşmesini sağlayabilirler. Bütün bunların bilinciyle böyle bir kursu gerekli gördük” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu