GündemÖzel Haberler

MAHALLENİN EMEKTAR MUHTARLARI

19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Muhtarlar Gala Yaşam Merkezi’nde düzenlenen yemekte buluştular. Mahallelerin idari amirleri, MERHABA’ya değerlendirmelerde bulundular.

19 Ekim Muhtarlar Günü, Balıkesir’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan programlar Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Akabinde Karesi ve Altıeylül Muhtarları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Vekili Cemal Kocataş ile bir araya geldi. Yurtdışında bir dizi programı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ziyarete telefon ile bağlanarak, ‘Demokrasimizin beşiği, enerji kaynağımız, vatandaşlarımız ve mahallesi ile yakından ilgilenen cefakar ve vefakâr muhtarlarımızın anlamlı günlerini en içten dileklerimle kutluyorum’ dedi. Daha sonra Gala Yaşam Merkezi’nde muhtarlar için düzenlenen yemekte bir araya gelen Altıeylül ve Karesi Muhtarları, MERHABA’ya özel açıklamalarda bulundular.

CANBEY ‘‘HER ZAMAN YANINIZDAYIZ’’

Muhtarlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, ‘’Cumhurbaşkanımız muhtarlarımıza çok önem veriyor gerçekten. Külliye’ye giden, yurtdışına giden ve Cumhurbaşkanımızın kendilerine verdikleri değeri çok iyi bilen muhtarlarımızla bir aradayız. Bizler milletvekilleriyiz. Balıkesir AK Parti Milletvekillerimiz ile birlikte sürekli muhtarlarımızla sohbet ediyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz. Bu zaman kadar muhtarlarımız ne söylediyse, bizleri ne zaman aradılarsa biz her zaman onlarla birlikte olduk’’ ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR MAHALLENİN YAPI TAŞLARI

Muhtarların her isteklerinde yanlarında olduklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Vekili Cemal Kocataş, ‘‘Muhtarlarımız demokrasimizin temel taşıdır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi muhtarları ile muhtarlar da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile daha güçlü ve etkin hizmetler veriyor. Bu nedenle ayrıca muhtarlarımıza teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ise muhtarlar gününü kutlayarak her zaman muhtarların yanında olduklarını söyledi. Muhtarların gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Altıeylül Muhtarlık İşleri Müdürü Elvan Bahar Göktepe, ‘’19 Ekim 2015 tarihinde kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından muhtarlarımıza hediye edilen bugünü sevgili muhtarlarımızla birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler de yerel yönetimde çalışan amirler olarak muhtarlarımızın her zaman arkasındayız. Ben tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü canı gönülden kutluyor ve önlerinde sevgiyle, saygıyla eğitiliyorum’’ dedi.

MUHTARLAR MERHABA’YA KONUŞTU

Altıeylül Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı ve 2. Gündoğan Mahallesi Muhtarı Nihat Emer; ‘‘Biz muhtarların en özel günü. 19 Ekim, Muhtarlar Günü olarak bize hediye edildi. Bu büyük bir onur veriyor. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve muhtarlarımız ile güzel bir günde buluştuk. Bu birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Tüm muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Paşaalanı Mahallesi Muhtarı Salih Zengin; ‘‘Bize bu günü hediye eden Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımızı anımsadığı ve her zaman yanımızda olduğu için kendisine minnettarız. Görevimizi severek ve en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz’’ şeklinde konuştu.

1.Gündoğan Mahallesi Muhtarı Kadir Yeşil; ‘’19 Ekim Muhtarlar Günü’nü layıkıyla kutladık. Aslında bir gün değil her gün kutlanması gereken çok özel bir gün. Ben bize bu anlamlı günü hediye eden ve her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim’’ dedi.

2. Sakarya Mahallesi Muhtarı Türkan Gökgül; ‘‘Kadının seçme ve seçilme özgürlüğünün dünyada 100. Yılının kutlandığı ülkemizin 83. Yılının kutlandığı bir dönemdeyiz. Devlet büyüklerimiz her zaman bizim yanımızda yer alıyorlar. Devlet büyüklerimiz her zaman bizim yanımızdalar ama böyle bir günde olunca çok hoşumuza gitti. Hatırlanmak ve değer görmek çok güzel. Ebediyete intikal etmiş muhtarlarımızın ruhu şad olsun, görevi başında olan muhtarlarımıza da Allah kolaylıklar versin. Hepimizin muhtarlar günü kutlu olsun’’ dedi.

Sütlüce Mahallesi Muhtarı Bahriye Kofoğlu; ‘’19 Ekim, Cumhurbaşkanımız tarafından bizlere hediye edildi. Bu günde hatırlanmak hepimize mutluluk veriyor. Muhtarlar olarak görevimizi layıkıyla yapıyoruz. Biz vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Onlar için de en iyi şekilde hizmet üretmek için belediyelerimizin desteği ile çalışıyoruz’’ dedi.

Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Temiz; ‘‘Muhtarlar Günü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz tarafından çok güzel bir etkinliğe davet edildik. Böyle bir günde hatırlanmak bizleri çok mutlu etti. Ben bu nedenle herkese çok teşekkür ediyorum. Muhtar arkadaşlarımın da gününü kutluyorum’’ şeklinde konuştu.

Ovacık Mahallesi Muhtarı Beşar Meral; ‘‘ Muhtarlar Günü nedeniyle çok güzel bir organizasyonda buluştuk. Başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımın da muhtarlar gününü kutluyorum’’ dedi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu