GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Maharetli Eller İvrindi’de

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ilçede“ Maharetli Eller Yaşam Merkezi İvrindi” adıyla açılan merkezin, üreterek kazanca yol açtığını söyledi.

Oturan değil, oturduğu yerden üreten ve de ürettiğini kazanca dönüştürme hedefi taşıyan proje ile üretim odaklı eller işlemeye başladı. Konuyla ilgili olarak Balmek İvrindi Şube sorumlusu Songül Tokat, “Dikiş nakıştan hediyelik eşyaya, boyamadan el sanatlarına ve daha gün yüzüne çıkmamış ürünlerin tasarlandığı, tasarlanan ürünlerin üreten tarafından kazanca dönüştürüleceği satış noktası ilerleyen zaman diliminde ilçede hizmet vermeye başlamış olacak” dedi. İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ise ilçede yürütülen projenin kadınlara ayrı bir kazanç sağlayacağını belirterek İvrindililer adına sevindirici bir çalışma yapıldığını vurguladı.

İşleyen Eller Kazanacak

Başkan Cengiz, “ İlçemizde maharetli ellerin, hobi olarak evlerinde üretim yapan, ürettiğini daha rahat Pazar ortamına sunabilmesi için, ilçemizde bir adım attık. Bu adımların devamını kadınlarımız getirecek. Açılan kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin özverili çalışmaları üretme merakı bayanlarımıza kazanç olarak geri dönecek. Bizler İvrindi Belediyesi olarak yöremizdeki çeşitliliğimizi değerlendirmek, gün yüzüne çıkmamış, unutulmaya yüz tutmuş eserleri maharetli bayanlarımızın ellerinden geçerek gün yüzüne çıkarmak istedik. Bu daha başlangıç. İlerleyen süre zarfında satış noktalarımızı oluşturduğumuzda yöremizin damak lezzetinden aklınıza gelebilecek her ürünü satışa hazır hale getirdiğimizde kazanan bayan üreticilerimiz, maharetli bayanlarımız olacak.” dedi. Bu konunun ilçede teşvik haline geleceği konusunda şüphe dahi duymadığını dile getiren Başkan Cengiz“ Üreten ve de ürettiğini kazanca dönüştüren bir ilçe için ilçemizin kadınlarını kurslarımıza davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu