Gündemİlçe Haberleri

MAHARETLİ ELLER SATIŞ NOKTASI CAZİBE MERKEZİ OLDU

MAHARETLİ ELLER SATIŞ NOKTASI CAZİBE MERKEZİ OLDU

 

İvrindi Belediyesi bünyesinde Edremit-Balıkesir yol güzergahında kültürel mirasın canlandırılması, yöresel ürün ve lezzetlerin gün yüzüne çıkartılarak satışa sunulması amacı ile açılan Maharetli Eller Yöresel Ürün Pazarı her geçen gün ilgileri üzerine çekiyor.

Önceki günlerde açılışı gerçekleştirilen İvrindi Maharetli Eller Yöresel Pazarı birbirinden çeşitli ürünleri bünyesinde barındırıyor.

İlçe genelinde kadınların ürettikleri hediyelik eşyaları, yöreye has lezzetleri sergileyip para kazandıkları tesis Isparta’dan gelen misafirlere  ev sahipliği yaptı.

Isparta Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Aziz Tuna’yı makamında kabul eden Başkan Cengiz, daha sonra Başkan Yardımcısı Ahmet Önder ile birlikte Belediye bünyesinde faaliyetlerini yürüten ve bölgenin ihtiyacını karşılayan İvrindi Belediyesi Kum Ocağını gezdi. Heyet daha sonra İvrindi Maharetli Eller Yöresel Ürün Pazarını gezdi.

 

Burasını Daha da Geliştirip Modern Yapıya Kavuşturacağız

İvrindi Maharetli Eller Yöresel Ürün Pazarı’nın İvrindi’yi tanıtmak adına güzel bir imkan olduğunu dile getiren Başkan Cengiz “ Burası gelişen İvrindi’yi tanıtmak için cazibe merkezi olacak. Şu an burası beklenenin üzerinde misafir ağırlıyor. Yoldan gelen geçen mutlaka uğruyor. Gerek hediyelik eşya, gerekse yöresel lezzetlerimizden satın alıyor. Buranın açılmasından dolayı  ilçe halkımızdan çok güzel şeyler duyuyoruz. Buradaki dükkanlarımızda sergilenen ürünlerin hepsi el emeği göz nuru ürünler.  Hedefimiz kültürel değerlerimizi tanıtmak ve bu  ürünler vasıtası ile üreten bayanlarımızın kazanç elde etmelerini sağlamak

 

İlçe Belediyelerimizden Talepler Var

Kısa sürede satış noktasının ses getirdiğini dile getiren Başkan Cengiz “ Burada ürünlerini sergilemek isteyen ilçe Belediyelerimiz var. Burası sadece İvrindi’nin değil, Balıkesir’in kültürel değerlerini yükseltecek potansiyelde. Şu an körfeze akan araç sirkülasyonunun az olduğu dönemdeyiz. Bu zamanda bile boş kalmıyor. Her gün ağırladığımız misafir sayımız artıyor. Burada daha gösterişli ve göze dolgun gelen ürünler önümüzdeki günlerde tezgahlarımızı süsleyecek. İvrindi artık kültürel anlamda kendinden söz ettiren bölge konumunda olacak” dedi

 

Bizleri Ağırlayan Başkanımıza ve Başkan Yardımcımıza Teşekkür Ediyorum

Bir dizi program dahilinde bölgede bulunduklarını ifade eden Isparta Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Aziz Tuna “Başkanımız ile tanışma fırsatımız oldu. Başkanım İvrindi için büyük bir şans. Gerçekleştirdiği projeleri, sosyal-kültürel ve hizmet belediyeciliği anlamında atmış olduğu adımlar takdire şayan. Bölge gelişmeye açık konumda. Yusuf Başkanın bu durumu göz ardı etmeyerek güzel hizmetler kazandırma yolunda olduğunu kendisinden bizzat dinledim. Yöresel ürün ve lezzetlerini tanıtma çabası kayıtsız kalmamakla birlikte buranın çok ses getireceğinden eminim. Bu konuda kendisini tebrik ediyorum. Değerli Başkanlarıma bizleri misafir ettikleri için teşekkür ediyorum. En kısa sürede onları da Uluborlu’da ağırlamaktan büyük şeref ve mutluluk duyacağım” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu