GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

MANYAS’TA FESTİVAL HEYECANI

Bu yıl 5.si düzenlenen Manyas Süt Ürünleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Süt Ürünleri Festivali damızlık hayvan yarışmasında kıyasıya bir rekabet gözlendi.

ZOR SEÇİM’DE KAZANAN BELLİ OLDU

Manyas Belediyesi tarafından düzenlenen Manyas Süt Üreticileri Birliği tarafından da desteklenen Süt Ürünleri festivalinin son günün de hayvan pazarında yapılan panel ve damızlık hayvan yarışmaları yapıldı.Konuyla ilgili olarak Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin,”Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunu anmak sebebiyle kutladığımız Manyas Süt Ürünleri Festivalinin ikinci gününde damızlık hayvan yarışmasında heyecan dolu anlar yaşandı. Panelist Veteriner Hekim Burak Çelik ve Prof. Dr. Hakan Sağırkaya hayvan yetiştiricilerimizi ve dinleyicilerimizi bilgilendirdi.”dedi. Jüri’nin yarışma sonrası seçim yapmakta zorlandığı dile getirildi. Yapılan değerlendirme sonrası ineklerde Fatih Yılmaz’ın, düvelerde Adil Güler’in, buzağılarda ise Maksut Şen’in hayvanları birinci gelirken, koç kategorisinde Halim Dural,koyun kategorisinde Erdem Akın, keçi ve teke kategorilerinde Gökdeniz Turan’ın hayvanları birinci oldu.

KAZANANA ALTIN ÖDÜLÜ

Etkinliğe Balıkesir Milletvekili Ahmet Akında katıldı. Dereceye giren hayvan sahiplerine Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin teşekkür ederek ödüllerini verdi. Süt Üreticileri Başkanı Fevzi Karakaş’ta büyükbaş dallarında birinci gelen üç üreticiyi çeyrek altını ile ödüllendirdi. Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, “Bu yıl 5.sini düzenlediğimiz Süt Ürünleri Festivalinde amacımız, ilçemiz ile özdeşleşen özellikle kelle peynirini dünya çapında tanıtmak ve bu alanda üreticimizi,süt sanayicimizi teşvik etmektir. “Panele CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da katılarak bir konuşma yaptı, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ve çok sayıda üretici panele katıldı.Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu