GündemDünyadan Haberler

MARİFETLİ ELLERDEN ANLAMLI TABLOLAR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi tarafından organize edilen sergide, engelli vatandaşlar tarafından yapılan ahşap yakma ve hat sanatı eserleri sergilendi.

Valilik Rıza Akdemir Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergi açılışında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, ‘‘Biz toplumdaki yerimizi alabilmek için var gücümüzle gayret ediyoruz. Sizlerin de bizim bu gayretimize destek olmanızdan dolayı büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Bizim sosyal hayata katılabilmek ve farkındalık yaratabilmek adına bir takım çalışmalara ihtiyacımız var. Bu çalışmalarımız dernek ve Karesi Kent Konseyi bünyesinde yerel yönetimlerin de büyük desteğiyle çalışıyoruz. Bu imkanlarla sanat üretiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘‘HEPİMİZ EŞİTİZ’’

Engellilerin de sosyal hayatta yer almasının önemini vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, ‘‘Engelli kardeşlerimizle her zaman eşitiz. Bizler ne yapabiliyorsak onların da aynı şekilde yapabileceğine inanıyoruz. Em insan hem de kamu yöneticisi olarak bütün işlerimizi engelli kardeşlerimizle bu düşünce üzerine kuruyoruz. Bizler de engelli adayıyız. Her an herşeyle karşı karşıya kalabiliriz. Bir işi başarırken aramızda hiçbir fark olmadığını hissettirmeye gayret ediyoruz’’ şeklinde konuştu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu, sanatçılar ve protokol üyeleri sergiyi gezdiler. Engellilerin sorunları ile dertlenmeye gayret ediyoruz. Bu konuda iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşları öncelikli olarak bu kardeşlerimizin isteklerini yerine getiriyor. Getirmekle ödevli, görevli. Tabi bu bir güne sığacak bir konu değil her daim gönlümüzdesiniz, her daim aklımızdasınız, unutmuyoruz. Şunun altını bir kez daha çizmek isterim ki bir farkımız yok, hepimiz insanız, eşitiz biz ne yapabiliyorsak onlarda bunu yapabilir. Bunun milyonlarca örneği var. Cesaret veren başarı öyküleri var. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu