GündemEkonomiÖzel Haberler

“MARKAYI DEĞİL LEZZETİ TERCİH EDİN”

Balıkesir Kahveciler, Gazinocular ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Bülent Bilir, hızla artan franchsing alan kafelerde yüksek fiyatlara atıfta bulundu. Başkan Bilir, “Vatandaşlarımız marka değil lezzet istiyorlarsa bizim işletmelerimizi tercih etsinler” dedi.

Dsc 0068

Her sabah içilen çayın lezzeti bambaşkadır. Günlük gazeteler alınır, çay ocaklarında oturulur. Yeni demlenen mis gibi kokusu duyulur. Peki Balıkesir’deki işletmelerde çay fiyatları ne durumda? Çaya zam gelecek mi? Tüm bunların cevabını Balıkesir Kahveciler, Gazinocular ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Bülent Bilir verdi.

Yönetimi ve üyeleriyle birlikte güzel işler ortaya koyduklarını söyleyen Balıkesir Kahveciler, Gazinocular ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Bülent Bilir, “16 Şubat 2014 itibariyle göreve geldim. Beş senedir de görevimi yerine getiriyorum. Bugüne kadar geçen süreçte arkadaşlarımızla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“1221 RESMİ ÜYEMİZ VAR”

Odaya kayıtlı üye sayılarının bin 221 olduğunu söyleyen Balıkesir Kahveciler, Gazinocular ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Bülent Bilir, “Bin 221 resmi üyemiz var. Günümüzde Balıkesir’de modern kafeler var. Ticaret Odası üyesi olup bizim üyemiz olmayan kafeler de var. Bunlar zaman zaman karıştırılıyor. Onlar bizim dışımızda. Tercih eden oraya da gidiyor. Ama lezzet ve kalite tercih edilecekse o zaman bizim işletmelerimiz tercih edilmeli. Markadan çok lezzet ön planda tutulmalı” dedi.

“YENİ 466 ÇAY OCAĞI AÇILDI”

Tüm ilçeler dahil 466 yeni çay ocağı açıldığını söyleyen Başkan Bilir, “Göz önünde, merkezde çay ocağı sayılarımız arttı. Bu da çok fazla çay ocağı açıldı gibi bir algı yaratıyor. Ama geçenlerde açıklanan rakam vardı. 466 Çay ocağı açıldığı söyleniyordu. Ama hepsi Balıkesir merkezde değil. Bu sayı 20 ilçemizi kapsıyor. Aslında çay ocağı sayımız makul. Bir de bu rekabeti artıyor. Biz de rekabeti arttırması taraftarıyız. Parasal yönde değil de hizmet yönünde rekabet iyidir” şeklinde konuştu.

“ÇAY 1,5 TL”

Çay fiyatlarından bahseden Başkan Bülent Bilir, “Çay şu anda 1,5 lira. Bu tavan fiyatımız. Arkadaşlar bu fiyatın altında da satabilirler. Ama biz o yönde değiliz. Çünkü yapılan zamlar, gelen maliyetlerin yükselişi ve hala devam eden ekonomik sıkıntılar var. Arkadaşların bu tarifeyi uygulamaları taraftarıyım. Tabi ki ilk etapta bu tarifeye geçmek zor olabilir. Özellikle mahallelerde birden geçilemiyor. Ama merkez daha hızlı bu işe adapte oluyor. Herkesin de bu tarifeye uyması lazım. Kiralar, çay ve şeker fiyatları, personel maaşları yükseldi. Bunlar da kolay kolay karşılanamıyor. Herkesin dikkatli olmasını, işini doğru yaparak parasını kazanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Dsc 0081

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ SATIŞLARI CANLANDIRIYOR”

Üniversiteli öğrencilerin de şehir ekonomisine hareket getirdiğini söyleyen Başkan Bilir, “Sayının arttığı yerlerde pay düşüyor. Kış gelmesi ve okulların açılması ile satışlar düşmüştü. Ama üniversitenin açılmasının ardından satışların da artacağını umuyoruz. O da Balıkesir için bir avantaj” şeklinde konuştu.

“BU SENE ZAM TARİFESİ YETERLİ”

Başkan Bilir, “Çay ocaklarında geçen seneye göre yüzde 5 bir artış var. Bu sene için bu zam tarifesi yeterli. Bundan sonra çaya zam gelip gelmeyeceğini bilemiyoruz. Bunun için de gidişat çok önemli. Ekonomik durum ve maliyetlerdeki artış çay fiyatlarını etkiliyor. Bizim tarife alma süremiz 3 yıl. 2016 Yılından beri tarife almıyoruz. Bu sistem otursun. İnşallah herkesin geliri iyi olur da bizim de satışlarımız yüksek olur” dedi.

“ESNAF SARAYI”

Balıkesir Kahveciler, Gazinocular ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Bülent Bilir “Daha önce Esnaf Odaları Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız arasında yapılan konuşmada Esnaf Odaları Birliği için güzel bir esnaf sarayı tabiriyle bir bina yapılması ve bütün odaların bu binada toplanması konuşulmuştu. Toplantı ve aktivite odalarının da bu binada bulundurulacağı istişaresinde bulunuldu. Böyle bir düşünce var. Umarım bu gerçekleşir. Biz Hasanbaba Çarşısı’nda değiliz. Oda hizmet binamız kendi mülkümüz. Rahmetli Duayen Başkanımız Recep Çelik’in de çok emeği vardır. Yönetimi ile birlikte burayı bize kazandırmışlar. Kendilerine teşekkür ederiz. Allah gani gani rahmet eylesin. Bizler de üzerine koyarak ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu