Gündemİlçe Haberleri

Marmara Adalar’a Yeni Mezarlık

Marmara Adalar’a Yeni Mezarlık

 

Marmara Adalar Belediyesi Başkanı Süleyman Aksoy Marmara’da açılacak olan yeni mezarlık hakkında bilgi verdi.

 

‘’MEZARLIKLAR TAMAMI İLE DOLMUŞ DURUMDA’’

Marmara Adalar Belediyesi Başkanı Süleyman Aksoy merkezdeki mezarlığın doluluğu nedeniyle açılan yeni mezar hakkında şöyle konuştu  :’’ Çok değerli vatandaşlarım hepinize hayırlı günler hayırlı haftalar diliyorum. Bugün sizlere Marmara merkezde yeni yaptığımız mezarlık hakkında bilgi vermek istiyorum. Çok değerli Marmaralılar biliyorsunuz merkezdeki mezarlık şu anda tamamı ile dolmuş durumda.  Artık yollara mezar kazılmaya başlandı’ ’dedi.

DURSUNBEY BELEDİYESİ İLE İŞ BİRLİĞİ

Süleyman Aksoy: ‘’ Dursunbey Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Bahçavan tarafından bize mezarlıktaki duvarların bu şeklini özel kalıp olarak gönderildi. Bizler de o kalıplar çerçevesinde güzel bir görüntü verdi. İşte girişini, bu bölgeye daha sonra su işini, elektrik işini ayarlayacağız. Artık Marmara Kabristanlığı bu Kelltepe’nin yan tarafındaki olan bölgede olacak.’’

 

296213034 414655180696165 4960580241349118390 N

 

‘’KELTEPE’Yİ ÇÖPLERDEN ARINDIRDIK’’

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy : ‘’ Yapmış olduğumuz istişareler ve yazışmalar sonucunda bu bölgeyi, nasıl tarif edeyim hemen atış alanının yan tarafı, Keltepenin hemen yan tarafı Keltepe’yi biliyorsunuz temizledik çöpten arındırdık. Artık Keltepe’de yazları çıkan yangınlar, çöpten çıkan yangınlar meydana gelmiyor. Çünkü çöpün tamamını taşıyoruz hemen onun yan tarafındaki düzlüğü maliyeden aldık. Burayı mezarlık olarak bize tahsis ettiler’’.

MEZARLIK KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Belediye Başkanı Süleyman Aksoy: ‘’ Burada görüldüğü gibi büyük bir alan proje başlattık. Proje dâhilinde 560 kişi gömülecek şekilde standartlara uygun yan tarafları yollar, yürüme yolları, gasil hanesi olacak şekilde. Bir alan önce kapatıyoruz. Arkadaşlar çalışıyorlar. 3-4 günlük daha işleri var. Taş duvar olay bittikten sonra zeminin düzeltmesini yapacağız. Görüldüğü gibi kort farkı var. Aşağıdaki bölgeyi toprakla doldurup belli bir eğimde yürüme yollarını yaparak mezarlığı açmış olacağız’’ dedi.

 

296226591 414654717362878 4905547145596657958 N

 

‘’ÖLÜYE SAYGISI OLMAYANIN DİRİYE HİÇ OLMAZ’’

Aksoy: ‘’  Artık eskisi gibi herkes yer çevirme olayını kaldırdık tamamı ile de kaldıracağız. Belediyeden vefat eden kişilerimize ulaşıp numaralarını vereceğiz. Biz standart şekilde diğer büyükşehirlerde ilçelerde de nasıl oluyorsa Marmara’daki kabristanı da o şekilde yapacağız. Tabi ki ölüye saygısı olmayanın diriye hiç olmaz’’.

‘’KİMİN NE ZAMAN ÖLECEĞİ KALACAĞI BELLİ OLMAZ’’

Aksoy konuşmasının devamında şöyle konuştu: ‘’ Bizler de vefat eden vatandaşlarımızın tabi ki kimin ne zaman öleceği kimin kalacağı belli olmaz.  Bizler de böyle büyük bir mezarlık yapıp uzun süre inşallah Marmara’nın mezarlık ihtiyacını karşılamış oluruz. Bize ilk geldiğimiz günden beri Adaların sorunlarıyla adaların yapılacak işleriyle uğraşmaya devam ediyoruz’’.

‘’BİZLER ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ’’

Aksoy: ‘’  Bugünkü gündemimizdeki Marmara Mezarlığı inşallah bittiği zaman güzel tabi ki şehre 1-2 kilometre uzaklıkta. Buna da uygun olarak servisler kaldıracağız. Bittikten sonra kabristanlığımız da çok güzel bir hal alacak. Artık mezarlık doldu diye bir kavramımız olmayacak Allah herkese uzun ömürler versin. Allah herkese sağlık sıhhat versin. Bizler çalışmaya devam ediyoruz. Sizleri çok seviyorum. Allah’a emanet olun hayırlı günler diliyorum.’’ dedi.

Haber:  Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu