GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Marmara’da Tarihi Binada Çalışmalar Sürüyor

Marmara’da Tarihi Binada Çalışmalar Sürüyor

 

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy Marmara merkezde bulunan müze olarak hizmet verecek tarihi binada devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 

MÜZE ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Marmara Adası’nda bulunan eski Rum kız Okulu diye bilinen binada önceki günlerde müze olarak binanın yapılandırılması kararlaştırılması sonucu başlayan çalışmalar sürüyor. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy tarihi binada devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI OLMASI BEKLENİYOR

Binanın tarihi dokusunu bozmadan ince işçilikle sürdürülen çalışmalar üzerinde incelemelerde bulunan Süleyman Aksoy, binanın adanın önemli kültürel ve tarihi değerlerinden biri olduğunu dile getirdi. Aksoy’un incelemesi esnasında binada hassasiyetle yürütülen çalışmalara ilişkin görevli personellerden bilgi alındı. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak müze olarak Ada halkının hizmetine açılması istendiğine dikkat çeken Süleyman Aksoy yaz döneminde pandemi süreci müsaade ederse Adalara gelen turistler tarafından da müzenin önemli bir uğrak noktası haline geleceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu