Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

Marmara’nın Çöpleri Enerjiye Dönüşüyor

Marmara’nın Çöpleri Enerjiye Dönüşüyor

 

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ilçede yürütülen Belediye’nin çalışmaları ile ilgili, “Herkonuda istişareye açığız. Halkımızın istekleri doğrultusunda çalışma yürütüyoruz. İlçenin çöp ıslah çalışmalarını önemsediklerini belirten Başkan Aksoy ıslah ve yeşillendirme çalışmalarımız var.Çöpler artık enerjiye dönüşüyor” dedi.

 

Merkezdeki 50 Yıllık Çöp Sahasında Çalışma

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy “Marmara merkezde bulunan çöplük hakkında bilgilendirme yaptı. Yıllardır vahşi depolama yapılan bu alanda adanın tüm çöpü buraya atılıyordu. İlkini Avşa Adamızda başladık ve 50 yıllık çöp atılan yeri ıslah ederek yeşillendirme çalışmasına geçtik. Avşa’daki çöpler artık çöp aktarma araçları ile enerjiye dönüştürülmek üzere Balıkesir’e gidiyor.”dedi.

Adalar Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür eden Başkan Aksoy, “Marmara’da ki çöp ıslah istasyonunun toparlanması için yeşillendirme ve ıslah çalışması başlatıldı.24 esasına dayalı bir sistemle çalışma yapılıyor. Sezona giriş yaparken yeşil bir hazırlık yapılmış olacak” dedi. İlçede yapılan sezon hazırlıklarına değindi ve sezona hazırlanan Adalarla ilgili çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

 

278873187 351075203720830 4459134951244011845 N

 

Avşa, Ekinlik ve Marmara’da Islah Vakti

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy “Marmara merkezde bulunan çöplük hakkında bilgilendirme yaptı. Yıllardır vahşi depolama yapılan bu alanda adanın tüm çöpü buraya atılıyordu. İlkini Avşa Adamızda başladık ve 50 yıllık çöp atılan yeri ıslah ederek yeşillendirme çalışmasına geçtik. Avşa’daki çöpler artık çöp aktarma araçları ile enerjiye dönüştürülmek üzere Balıkesir’e gidiyor. Şimdi sıra Marmara Adasındaki çöpler için ıslah çalışması başlattık. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Marmara’da ki çöp ıslah istasyonunun toparlanması için yeşillendirme ve ıslah çalışması başlatıldı.24 esasına dayalı bir sistemle çalışma yapılıyor. Sezona giriş yaparken yeşil bir hazırlık yapılmış olacak” dedi. Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ayrıca, “Ekinlik Adasındaki çöp istasyonunun da yapılması planlan çalışmalar kapsamında geminin durumuna göre çöp arabası ya Marmara’ya yada Avşa’ya gidecek. Tertemiz bir Avşa için canla başla çalışıyoruz ”dedi.

Merkez Mezarlık Doldu Yeni Mezarlık Çalışması Başlatıldı

Marmara Merkez mezarlığında kapasitenin dolması sebebiyle Keltepe Mevkiinde yaklaşık 5bin200 metrekarelik yeni mezarlık alanı oluşturuluyor. Parsel sınırları dahilinde temel oluşması için sınırlar kazıldı. Kiriçlerin dökümü ile birlikte perde duvarları çekilecek ve duvarlarda hazır lale desenleri kullanılacak.

Metruk Binalarda Temizlik Yapılıyor

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Terk edilmiş olmaları nedeniyle uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen ve aynı zamanda görüntü kirliliği ile birlikte güvenliği tehdit eden, ciddi tehlike arz eden metruk yapıların yıkımına başladıklarını belirtti. Başkan Aksoy “Bugüne dek Marmara Merkez’de yıkımı gerçekleştirilen metruk binaların bulunduğu mahalleler; Okullar Mah. 1 adet, Hürriyet Mah. 2 adet, Cumhuriyet Mah. 5 adet, Yeni Mahalle 1 adet. Prosedürlerin tamamlanmasıyla tüm mahallelerimizde çalışmalara devam edilecek ”bilgisini verdi.

Plaj İhtiyacı Karşılanmış Olacak

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Asmalı Mahallesinde yapılan kıyı çalışması ile yeniden düzenleme yapıldığını belirtti. Başkan Aksoy yaz döneminde dalgaların evlere ulaştığını hatırlattı ve bu bölgenin ayrıca bir plaja ihtiyacı olduğunu söyledi. Aksoy “yapmış olduğumuz bir proje ile Asmalı mahallemizdeki çalışmalarımızda devam ediyor. Bu arada tabi ki burada taş yığınlarını görenler eleştiriyor ancak yapımı bittikten sonra rahatlayacaklar ”dedi. Haber: Nursima Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu