GündemKöşe Yazıları

MART DEDİKODULARINA DEVAM

DEDİ : Kapadokya da Peri Bacaları’nın arasına imar barışı adı altında otel inşaatı başlatmışlar. Hatta daha ileriye gidip içine girilebilen o doğal mucize kayaların oyuklarına pimapen takıp işletmeye açmışlar.

KODU : Memleketimde kalan bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki doğal harikalarımızı da artık ranta kurban veriyoruz. Bundan sonra “Geleceğe Dönüş” filmindeki gibi televizyonda ki manzara kanalını açar ormandı, şelaleydi, tarihti bakar çocuklarımıza gösteririz. Valla bu ülke de şimdi başlasak ancak 50 yıl sonra anca toparlayacağımız bir “Eğitim Seferberliği” şart. Rahmetli Atamızın kemikleri sızlıyordur. Onun zamanında bile bu kadar cahillik yoktu. İşimiz çok zor…Offff offfff….

 

 

DEDİ : Son günlerde sosyal medyada sıkça paylaşılan bir fotoğraf karesi var. Ağaçların arasında bir tabela ve üzerinde şöyle yazıyor; “SİTtir; git inşaatını başka yere yap.”

 

KODU : Öncelikle bu kelimenin anlamını iyi kavramak gerek. Hemen google amcaya yazdım ve açıklamasını aynen paylaşıyorum. Sit alanı demek; Ülkemizde korunması gereken doğal değerlerin bizden sonraki kuşaklara aktarılması için korunmaya alınan bölge anlamına geliyor. Yani tabelayı yazan adam sonuna kadar haklı. SİTtir gidin diyor. Yani demek istiyor ki bu korunan yerlere gidin, görün çocuklarınıza anlatın, inşaat yapılmasını engelleyin. Doğayla baş başa kalmak vücuda çok oksijen gitmesini sağlar,açılırsınız…

 

 

DEDİ : Yolda gazeteci bir dostumu gördüm. Şu ülkenin içinde bulunduğu durumu özetleyecek bir fıkra anlatır mısın bana dedi.

 

KODU : Dün internette okuduğum bir fıkrayı sana anlatayım dedim. “Bir gün köylüler çıkıp ağaya sormuşlar: Senin ağalığın ne zamana kadar devam edecek ağam? Ağa hemen cevap vermiş: Sizin eşekliğiniz bitene kadar…”

 

 

DEDİ : Türkiye eğitime ayrılan kaynak itibariyle Ekonomik Kalkınma Ve İşbirliği Örgütü ülkeleri arasında sondan 2.sıradaymış.

 

KODU : Bardağın her zaman dolu tarafına bakmak lazım.Ya sonuncu olsaydık…

 

 

DEDİ : Geçen gün Pazar alışverişimi yaparken gözüme bir not ilişti.Kendi tarlasında ürettiği ürünün satmaya çalışan teyzem tezgahın önüne bir tabela yaptırıp not yazmış.Tabelada ki not şu şekilde “Bir avuç tohum,bir ömür bağımsızlıktır.”

KODU : Tezgaha yanaştım kendi toprağımda yetişen zeytinden, domates salçasından, peynirden birer kilo alıp sessizce ordan bağımsızlığa giden yola doğru yürüdüm…

DEDİ : “Türkiye’de Eğitim Harcamaları ve Ailelere Maliyeti” raporuna göre; anaokulundan başlayarak üniversiteyi bitirene kadar bir çocuk için ailelerin yaptığı harcama dar gelirli bir ailede ortalama 4.500 TL olurken, üst gelir grubunda 668.000 TL’yi geçiyormuş.

KODU : Biri “Eğitimde Fırsat Eşitliği” mi dedi? Biber getirin ağzına sürücem…

 

 

DEDİ : Duayen siyasetçilerden rahmetli Süleyman Demirel demiş ki “Tencerenin düşüremeyeceği hükümet yoktur.”

 

KODU : Günümüz tencerelerinden ses çıkmıyor ki malzemeden çalınmış.

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.

İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu