Gündem

MATEMATİK OLİMPİYATLARI’

BENGİ Projesi kapsamında Edremit’te Karagözoğlu İlkokulu’nun organizasyonu ile tüm ilkokul 4. sınıf öğrencilerini kapsayan. ‘Matematik Olimpiyatları Ödül Töreni’ Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleşti.

Öğrencilerin erken yaşlarda matematiğe olan ilgilerini artırmak, yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak ve matematikle ilgili çalışma yapmalarına fırsat oluşturmak gayesiyle Karagözoğlu İlkokulu’nda düzenlenen olimpiyatlara 20 okuldan 226 öğrenci katıldı. Ödül törenine; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Eşi Nuray Sırmalı, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Karagözoğlu İlkokulu Müdürü Hasan Delibey, “Öğrencilerin muhakeme etme, araştırma ve sorgulama becerileri ile matematik zekâlarını ön plana çıkarmak ve öğrencilerimizin bilimsel bir etkinliğe katılmalarını sağlayarak yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olup aklın ve bilimin aydınlık dünyasında yol gösterici bir ışık olabilmek amacıyla düzenlediğimiz ‘Matematik Olimpiyatları’nı 226 öğrencimizin katılımı ile başarılı bir şekilde tamamladık. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

HAYATIMIZ MATEMATİK

Konuşmalar sonrasında, Karagözoğlu İlkokulu öğrencileri ‘Hayatımız Matematik’ adlı şiiri okudu. Öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Tutumsuz’ adlı tiyatro gösterisi, seyirciler tarafından büyük bir beğeniyle izlenildi. Akabinde, Edremit’te ilk kez başlatılan Matematik Olimpiyatlarının hazırlık ve uygulama aşamalarını anlatan bir video seyredildi. Olimpiyatlarda dereceye girerek 1. olan Karagözoğlu İlkokulu öğrencisi Asude Bahar Açıkgöz ve öğretmeni Sezgin Asar, 2.olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Alper Sait Çiçek ve öğretmeni Kadriye Şeker, 3. olan Salih Korkut Budaras İlkokulu öğrencisi Muhammet Enes Yıldırım ve öğretmeni Gülcan Balatlıoğlu ödüllerini Kaymakam Ali Sırmalı’dan aldılar. Matematik Olimpiyatları komisyonunda yer alarak hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen öğretmenlere katılım belgeleri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer tarafından verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu