GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

MAURO ICARDI AKIMI BALIKESİR’DE

Balıkesirlilerin saç modellerine yön veren berber Ahmet Gürel, gençlerin bu yılki gözdelerinin sarı ve gri saç olduğunu söyledi. Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi’nin başlattığı sarı saç akımının gençlerin arasında rağbet gördüğünü söyleyen Gürel’in anlattığı ilginç daha birçok detay haberimizde.

 

2343

Merhaba Gazetesi’ne özel olarak Z kuşağının gözdelerini anlatan berber Ahmet Gürel, “Mesela 20 yaş altı gençler daha çok kafalarının yanlarını kazıtmayı seviyor. Üstleri de daha çok perma yani kıvır kıvır ya da dalgalı görmeyi istiyorlar. Gençlerin arasında inanılmaz tutuldu bu tarz ve çok rağbet görüyor. Mesela yine rağbet gören tarzlardan bir tanesi anime karakterlerinin saç tipleri. Yani serbest, dağınık saç modeli de moda oldu gençler arasında. Ayrıca saçına çizik attıran gençlerimiz de bir hayli fazla” dedi.

 

3 34

İŞ SAHİBİ GENÇLER DÜZENLİ SAÇ TİPİ İSTİYOR

23-24’lü yaş sonrası gençlerin ise biraz daha düzenli saç tipi istediğini söyleyen Gürel, “Tabii çoğu iş güç sahibi olduğu için modeller ona göre isteniyor. Yanların kazıtılmasından çok yanlarda da saç bırakılıyor. Daha kısa saç tipleri görüyoruz” diye konuştu.

 

66666666666

GENÇLER GRİ VE SARI İSTİYOR

Gençlerin arasında en popüler saç renklerinin gri ve sarı olduğuna değinen Gürel, ilginç bir örnek paylaştı. Gürel, “Gri çok seviliyor, çoğu müşterimiz saçlarının arasına gri renk attırıyor. Onun dışında ise sarı saç son zamanlarda çok popüler. Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi’nin başlattığı bir sarı saç akımı var. Gelen gençlerimiz akıma ayak uydurup saçlarını sarıya boyatıyorlar. Hatta ellerini kulaklarının arkasına götürerek yaptığı bir hareket var. Sarıya boyatıp üstüne o hareketi de yapıyorlar (Gülerek)” dedi.

 

BALIKESİRLİ BERBERLER OSMANİYE’DE

Balıkesir Valiliği’nin organizasyonuyla 10 kişilik berber grubuyla birlikte Osmaniye’ye gittiklerini anlatan Berber Gürel, orada yaşadıklarını şöyle özetledi; “1 hafta boyunca depremzedelerimizi tıraş ettik. Sağ olsun Valimiz Sayın Hasan Şıldak orada her şeyimizle ilgilendi. Yatmamız, kalkmamız, yememiz, içmemiz hiç sorun olmadı. Amacımız depremzedelerimizin bir nebze olsun ihtiyaçlarını giderebilmek ve onlarla birlikte vakit geçirebilmekti. Aslında baktığınızda gıda, su, tuvalet nasıl bir ihtiyaç ise tıraş olmakta düzenli ihtiyaçlarımızdan bir tanesi. Bu yüzden biz de berberler olarak depremzedelerimizin yardımına koştuk. Bizim en iyi bildiğimiz iş berberlik. Bunu görev bildik ve Osmaniye’de de görevimizi en iyi şekilde icra ettik. Gittiğimiz zaman gördük ki gerçekten yardımın her türlüsüne insanlarımızın ihtiyacı var. Yaptığımız işte en anlamlı işlerden bir tanesi oldu. Orada çocuğu, genci, yaşlısı gelen tüm vatandaşlarımızı ücretsiz şekilde tıraş ettik.”

 

BAŞINA GELEN İLGİNÇ OLAYI ANLATTI

Osmaniye’de tıraş yaptığı esnada yaşadığı ilginç bir olayı paylaşan Ahmet Gürel, “Yanımda Yunus adında berber bir arkadaşım vardı. İkimizin tıraş için kullandığı makinelerin şarjı 2 gün boyunca bitmedi mesela. Çok ilginçti. Normalde dükkânımızda yarım günde makinenin şarjı biterdi. Berber arkadaşlar çok iyi bilir bunu. Yoğun tempo çalışmamıza rağmen makinelerde bize yardımcı olmuş oldu böylelikle” diye konuştu.

MUSTAFA SÜLÜN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu