GündemKöşe Yazıları

Mavinin Tonları

Mavinin Tonları

Çimen yeşili gözler çivit mavisine sevdalandı. Süt beyaz renginden buz mavisine büründü gökyüzü bile. Renkler evleniyor muydu, ne niçin gelinlik kız gibi olmuştu şu ağaçlar? Meyvelerin dansı vardı işte ilkbahar gülüşünde. İlkbaharda gülüşen serçeler göçmen kuşlarını uğurlayacaktı yaz sonu mevsimde. Şu havalar deli ediyordu belki de insanı. Sararan yaprakların sonbahardan kalan türküsü, ikindi sonrası kızıllaşan günbatımı nasıl da insanı şair yapıyordu.

İlkokuldaki beyaz yakalı mavi önlüğümüz, mavi renkli oyuncak arabamız, masmavi saçlı bez bebeğimiz, mavi ayıcık desenli su mataramız, yakamıza iğnelenen mavi nazar boncuğu, kokulu mavi silgimiz ve mavi kalem takımımız, vazodaki mavi gül, gök mavi gözleri olan bir sınıf arkadaşımız, annemizin mavi el örgüsü yeleği, ev kedimizin koyu mavi renkteki mama kabı, dedemizin süt mavi boyalı ve aynı ezgiyle gıcırdayan ahşap kapısı, komşunun mavi su bidonları, çivit mavi rengindeki kenarları dantelli fırfırlı bir elbise, mavi kot pantolon, morla mavi karışımı rengindeki Afrika menekşesi, fanusta salınarak yüzen mavi renkli Beta balığı, mavinin doğadaki tonları… Mavinin tonlarını bir saysak destan olurdu belki de. Mavi üzerine yazılan şiirler, öyküler bile okuma kitaplarına renk katardı.

Nazar değmesin masmavi bulutlara, göz değmesin mavi renge hasret kalan ela gözlü çocuklara, gözüne yaş inmesin mavi gözlü canlara, ayağına taş değmesin maviye tutkun insanlara. Mavinin esrarengiz tonları, gizemli öyküleri var olsun şu hayatta. Mavinin tonları huzur aşılasın size, gökyüzünün huzuru ışılansın gözlerinize. Pembe düşlerden sıyrılıp masmavi yolculuğa konuk olun.

 

ELİF YAVAŞ

TARİH= 20 Eylül 2021 – Pazartesi

 

       * 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı, “Balıkesir-Karesi Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Oku1u (Karesi HEM ve ASO)”nda ‘Türk İşaret Dili (TİD)’ Akşam Sınıfı  (Saat: 18.00-21.00 Arası) Yetişkin Yaş Grubu Kursiyerlerim ile ayrıca İlk Dersimiz Başladı.

Karesi Merkez İlçe / BALIKESİR İli / TÜRKİYE

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu