Gündemİlçe HaberleriSiyaset

“MAZLUMLARA UMUT OLMAYA BİSMİLLAH”

Altıeylül Seçim Bürosu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla açıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Altıeylül Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın AK Partili Belediye Başkan adayı Hasan Avcı, Altıeylül ilçesinde ve Büyükşehir’de Cumhur İttifakı’nın bayrağını dalgalandıracaklarını söyledi.

 

“EN BÜYÜK DESTEĞİ ALTIEYLÜL’DEN VERECEĞİZ”

Altıeylül’ün kurtuluşun ismi olduğunu söyleyen Avcı, “İlk günkü aşkla, ilk günkü sevdayla, tevazu, samimiyet ve gayretle milletimize olan hizmet aşkı ve şevkimiz devam edecek. Biz inanıyoruz. Geçen 24 Haziran’da da biz bu parola ile yola çıkmıştık. Önce Altıeylül’den mazlumlara umut olmaya, önce Balıkesir’den mazlumlara umut olmaya bismillah diyeceğiz. Uzun adama, milletin adamına en büyük desteği buradan vereceğiz demiştik. İnşallah şimdi de ilk önce Altıeylül’den uzun adama, milletin adamına en büyük desteği buradan vereceğiz. İnşallah en büyük oy oranıyla Aletıeylül’de Cumhur İttifakı’nı, 1 Nisan’da seçilmiş yaptıracağız. Cumhur İttifakına en büyük desteği vereceğiz. Ama yetmez sadece Altıeylül için değil, inşallah Yücel başkanımızı da oturtarak, Altıeylül’deki çalışmalarımızı taçlandıracağız. Son kaleyi kollamak için bizde sizin mücadelemizin arkasında göğsümüzü açtık mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

 

‘TÜRKİYE ÇIKARINA GÖRE HAREKET ETMEK DURUMUNDADIR’

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, diğer ülkelerle ikili ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını, bazılarıyla sıkıntılar yaşanabileceğini belirtti. Türkiye’nin artık kendi kararlarını aldığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Türkiye’nin çıkarları neyse o çıkarına göre hareket etmek durumundadır ve ihtiyacı neyse onu karşılamak için gerekli adımları atmak durumundadır. Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini aldık. Yani hava sahamızı, Türkiye’ye yönelik tehditlerden korumak için S-400 savunma sistemini aldık. Sözleşmeyi yaptık. Biz yıllarca müttefiklerimizden almak istedik ve müttefiklerimizden almak istediğimizi kendilerine resmen bildirdik. Bazen basit silahların bile satılmasına engel çıkartan bu müttefiklerimiz, nedense S-400 aldıktan sonra rahatsız olmaya başladılar. Neden rahatsız oluyorsunuz?” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu