GündemEğitimTürkiye Gündemi

MEB Herkese Eğitim Anlayışı İle Bir Dijital Eğitim Platformu Kuruyor

MEB Herkese Eğitim Anlayışı İle Bir Dijital Eğitim Platformu Kuruyor

Milli Eğitim Bakanı Selçuk herkesin eğitime ulaşabileceği bir dijital platform kurulum çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Yeni Dijital Platform Yolda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AA’nın sorularını yanıtlayarak uzaktan eğitim ve çevrimiçi eğitim platformlarına yönelik bazı açıklamalar. Selçuk yeni bir dijital eğitim platformunun yolda olduğunu dile getirerek konuya ilişkin şöyle kaydetti:

“Hibrit eğitim modelleri, yani yüze eğitim ağırlıkta olmak üzere sertifikalandırılmış ve gerekirse diplomaya dönüşebilecek uzaktan eğitim platformları giderek daha da yaygınlaşıyor. Dünya Bankası ile yaptığımız projede ‘seç-beğen-izle’ formatında, isteyen herkesin istediği alanda eğitim alabileceği, ayrıca büyük bir dijital platform kuruyoruz.

7’den 70’e Herkes Eğitime Ücretsiz Ulaşacak

Bu platformda, enstrümandan arıcılığa, ilkyardımdan satranca hemen her alanda eğitimler yer alacak. Öğretmen ve yönetici eğitimlerinin tamamı, öğrencilerin derslerinin bir kısmı, veli eğitimleri bu platformdan. Bu platform ile 7’den 70’e herkes, istediği yüz binlerce eğitim içeriğine kolay ve ayrıca ücretsiz erişim. Eğitimlerin, Mesleki Yeterlilik Kurumundan onaylanarak sertifikalandırılabilmesi gündeme gelecek. Bu platforma isteyenler, mobil cihazlardan, televizyonlardan ya da bilgisayarlardan, EBA destek merkezlerinden ya da halk eğitim merkezlerinden.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu