GündemEğitim

MEB ve ÖSYM 2020 yeni sınav takvimi ile hangi sınavlar ertelendi?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında ÖSYM ve MEB tarafından bazı sınavlar ertelendi. Aralarında KPSS, MSÜ ve YKS gibi yüz binlerce kişinin katılacağı sınavların da bulunduğu çeşitli sınavlar ileri bir tarihe alındı. Bu noktada, ÖSYM ve MEB tarafından açıklamalar yapılarak yeni sınav takvimi de duyuruldu.

Aralarında YKS, MSÜ, KPSS, ALES, YDS, AÖL ve YÖKDİL’in de bulunduğu birçok sınav ertelendi ve yeni sınav tarihi de duyuruldu.

MSÜ NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Yönetim Kurulunca alınan karar doğrultusunda, 29 Mart’ta yapılması planlanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 14 Haziran 2020’de, 4 Nisan’da yapılacağı duyurulan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS) 3 Ekim’de gerçekleştirilecek.

YDS TARİHİ DE DEĞİŞTİ

Basılı ortamda 2 kez yapılması planlanan YDS, bu yıl bir kere basılı ortamda 27 Eylül’de gerçekleştirilecek. Bu sene ocak, şubat ve mart aylarında gerçekleştirilen e-YDS’ler ise yıl içerisinde 10 kez daha uygulanacak. e-YDS’ler 20-21 Haziran, 27-28 Haziran, 4 Temmuz, 22 Ağustos, 29 Ağustos, 17 Ekim, 14 Kasım, 19 Aralık’ta yapılacak.

EKPSS SINAVI NE ZAMAN?

26 Nisan’da yapılacağı duyurulan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) da 20 Eylül’de gerçekleştirilecek.

ALES TARİHLERİ DE DEĞİŞTİ

Koronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM’nin 2020 sınav takvimi güncellendi. Buna göre, 2020 sınav takviminde, 3 kez yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2 kez gerçekleştirilecek. ALES-1 16 Ağustos, ALES-2 6 Aralık’ta uygulanacak.

İSG/1 SINAVI KASIM’DA

16 Mayıs’ta yapılaması planlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İSG/1) 7 Kasım’da gerçekleştirilecek.

2020 YKS TAKVİMİ

20-21 Haziran’da yapılması planlanan 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 25-26 Temmuz’a ertelendi.

AÖL VE AÇIKÖĞRETİM SINAV TARİHLERİ

2019-2020 Eğitim yılının 2. Dönem sınavları Eylül ayına ertelendi.

AÖF ertelenme bilgisi henüz gelmedi. İlgili kurumun resmi sitesinde güncel bilgiler gelince haberimize eklenecektir. Açıköğretim Sistemi bünyesinde yer alan Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi sınavları için belirlenen tarihlerde erteleme veya iptal kararı alınmadığı bildirildi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine kayıtlı aktif öğrencilerin 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavları, 18 – 19 Nisan tarihlerinde yapılacak. Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 13 – 14 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS SINAVLARI NE ZAMAN?

KPSS Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül’de, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 6 Eylül’de yapılacak. KPSS, önlisans düzeyinde 25 Ekim’de, ortaöğretim düzeyinde ise 22 Kasım’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Eylül’de, Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos’ta uygulanacak. Öte yandan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün “Sınav tarihleri gözden geçirildi ve yeniden düzenlendi. YKS, MEB’in önereceği müfredat ve kazanımlara göre olacak.” açıklamasını yaptı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygü “Sınav tarihleri gözden geçirildi ve yeniden düzenlendi. YKS, MEB’in önereceği müfredat ve kazanımlara göre olacak.” açıklamasını yaptı. KPSS Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül’de, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 6 Eylül’de yapılacak. KPSS, önlisans düzeyinde 25 Ekim’de, ortaöğretim düzeyinde ise 22 Kasım’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Eylül’de, Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos’ta uygulanacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu