GündemSiyaset

MECLİS’TE BALIKESİRLİ TARIM ÜRETİCİLERİ KONUŞULDU

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda tarım üreticileri ile ilgili açıklamada bulundu.

 

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda tarım üreticileri ile ilgili açıklamada bulundu. Milletvekili Fikret Şahin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamasında, ’’Ülkemiz, tarımsal üretimde kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriyken şu anda ithal etmediğimiz ürün kalmadı.’’ dedi.
Zeytinyağından peynire, samandan ete kadar pek çok tarımsal ürünün ithal edildiğini, tarımsal üretim yapan çiftçi sayısının her geçen gün azaldığını söyleyen Milletvekili Dr. Fikret Şahin: ‘’ Her şeyden önce tarımsal üretimde herhangi bir planlamamız yok. Ülkemizde hangi ürün nerede, ne kadar üretilecek, üretimin ne kadarı iç piyasada tüketilecek, ne kadarı ithal edilecek bunları kimse bilmiyor. Çiftçimiz sahipsiz, ne yapacağını bilmiyor.’’ ifadelerini kullandı.

 

“Balıkesir’de Üretici İsyan Ediyor”

 

Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin önde gelen illerinden birisinin ‘’Türkiye’yi doyuran il’’ olarak adlandırılan Balıkesir olduğunun altını çizerek , sebze üreticilerinin Kepsut, Sındırgı, Bigadiç ve İvrindi’de yıllardır zarar ettiklerini iddia etti. Milletvekili Fikret Şahin üretilen biber ve domateslerin maliyetlerini dahi karşılamadıkları için hayvanlara yem olarak verilmek zorunda kalındığını söyledi.

 

“Saman, Domates ve Biberden Daha Pahalı”

 

Milletvekili Şahin Balıkesir’deki üreticilerle görüştüğünü söylediği açıklamasında şunları kaydetti:
‘’Bigadiç’te bir üreticimize göre samanın kilosu 90 kuruş, domatesin kilosu 30 kuruş ve biberin kilosu 45 kuruş olmuş. Yani bir kilo samanla tam 3 kilo domates ve 2 kilo biber alabiliyorsunuz. Hayvan yemi, insan besininden daha değerli bir noktaya gelmiş. Yine Sındırgı ilçemizde bir süt üreticimiz, dünyanın en güzel keçi peynirlerini yapıyor. Fakat mevcut iktidar bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Venezüela’dan 1500 ton peynir ithal edilmesine izin veriyor. Diğer taraftan da ‘’50 Peynirli Şehir Balıkesir’’ diye kitap bastırıyor. İşte en büyük çelişki burada.’’

 

“Balıkesir’i hibe tohum ve damızlık büyükbaş desteğinden mahrum bırakılıyor”

 

Milletvekili Şahin Havran ve Edremit’teki zeytin ve zeytinyağı üreticileri ile ilgili olarak,‘’Edremit’te bir zeytin üreticimiz geçen yıl gübrenin 82, bu yıl ise 140 lira olduğunu söylüyor. Ama geçen sene 18 ila 20 lira arasında sattığı zeytinyağını bu yıl yine aynı fiyatlara sattığını ifade ediyor. Yine Balıkesir Havran’da başka bir üreticimiz, yağmurların bu sene zamanında yağdığını ve zeytinlerin tane tuttuğu söyleyerek ‘’Allah bizim yanımızda ama AKP bizim yanımızda değil.’’ diyor. İşte izlenen tüm yanlış tarım politikaları sebebiyle Balıkesir’de tarım bugün bu hale getirildi. Mevcut iktidar bir de tüm bunların üstüne Balıkesir’i hibe tohum ve damızlık büyükbaş hayvan için verilen destek kredisinden de mahrum bırakıyor. Balıkesir Susurluk’ta bir başka üreticimizin de söylediği gibi; ‘’Bize gereken destek verilsin; bırakın Türkiye’yi doyurmayı, dünyayı doyururuz.’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu