GündemSiyaset

MECLİSTE “CAMİ DEVRİ” GERGİNLİĞİ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2. Toplantısı “Cami devri” tartışmasıyla başladı. CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in “Dursunbey’de camiler satıldı” demesinin gerçekle bağdaşmasını söyleyen Bahçavan’a cevap Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’den geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2. Toplantısı “Cami devri” tartışmasıyla başladı. Dursunbey Belediye Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Bahçavan, “Son günlerde Türkiye gündemine Dursunbey’deki camilerin satışı konusu oturdu. Tabi ki bu kanunu bilen arkadaşlarımız buna gülerek yanıt veriyorlar. Bu konuda biz açıklamada bulunduk. Özellikle camiler konusunda Dursunbey bütün ilçelerden üstündür. Bizim 36 bin nüfusta 174 tane camimiz var. Almış olduğumuz bir meclis kararını tamamen saptırarak Türkiye’nin gündemine cami satan belediye olarak geçtik. Bunu yapanlar her zaman Müslüman Türk toplumuyla uğraşan bazı gazeteciler, klavye canavarları ve dünya görüşüne sahip olduğu partinin geçmişte yapmış olduğu hataları örtbas etmeye çalışan ve bu memlekette milletvekili olarak dolaşan kanun bilmez insanların yapmış oldukları yayınlar. TBMM bu kanunu çıkarmış. 8 tane caminin arsası belediyeden hazineye, maliye hazinesinden de diyanete tahsis edilmesi en doğal olduğu halde. Kendi belediyelerine sormadan gazetelere demeç vermesini esefle kınıyorum. Onlara kanun önünde hesabı soracağım. Öncelikle derslerine iyi çalışmaları lazım. Böyle hassas bir dönemde bu konunun ortaya çıkarılmasını esefle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“HAKARET EDEMEZSİNİZ”

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Siz bu konuda haklı dahi olsanız bunu bu şekilde dile getiremezsiniz. Hakaret edemezsiniz. Eğer yanlış bir şey varsa kanun önünde mahkemelerde hesaplaşırsınız. Bu kanunun yanlışlığını söyleyebilirsiniz. Ama burada bir milletvekiline hakaret etmenizi de ben kınıyorum. Gerekçelerini söylersiniz ama bu şekilde hakaret edemezsiniz.” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu