GündemSiyaset

MECLİSTE DEĞİL ODAMDA KONUŞALIM!

* Biz şeffaflık, birlik beraberlikten bahsederken “Gelin kapıları kapatıp konuşalım” demek nedir?
*Balıkesir’i, halkı ilgilendiren ne varsa halkın huzurunda konuşulacak. Hepsini orada tartışacağız.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı Büyükşehir Belediyesinin şeffaf bir belediyecilikten uzak olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın “Mecliste evet hayır diyelim. Soru ve tartışmaları odamda yapalım” sözlerini eleştirdi .Şeffaflık bunun neresinde? Diye sordu.

SERKAN SARI “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK OFİSİ DEĞİLDİR”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın “Almak, satmak belediyeciliğin birinci görevi” dediğini iddia eden CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Almak, satmak belediyeciliğin birinci görevi değildir. Belediyeciliğin birinci görevi vatandaşa hizmet etmektir. Belediye emlak bürosu değildir. Belediye emlak satış ofisi değildir. Belediye, mülkiyetlerini en verimli şekilde değerlendirmekle yükümlüdür” dedi.

“YILMAZ’DAN KALAN KARESİ’NİN BORÇLARI NE OLACAK? 600 MİLYON NEREDE?

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Kendisini ticaret yapmak ile usta olarak gören Yücel Yılmaz Karesi Belediye Başkanı iken görevini 100 Milyon TL borçla devretti. Karesi Belediyesi olarak ne yaptı, katkı almadan yaptığı büyük projeleri anlatsın. 5 yılda 600 milyon TL harcandı, bunlar nerelere gitti. Bunları kamuoyu önünde konuşacağız” şeklinde konuştu.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın mecliste sadece “evet” ya da “hayır” oyu kullanıp, soruları ve tartışmaları odasında konuşmaya davet ettiğini söyledi. Sarı, “Burası kimsenin babasının çiftliği değildir. Herşey halkın nezdinde açık ve şeffaf konuşulacak. Büyükşehir Belediyesi şeffaf yönetilmiyor” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın belediye yönetmeyi çiftlik yönetmeye benzettiğini söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı konuyla ilgili CHP İl Binasında basın açıklaması düzenledi.

CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve CHP’li meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Başkan Sarı, “Kentimizi ve kentimizde yaşayanları şu cümleyle tanımladılar; “Belediye yönetmek çiftlik yönetmek gibidir” Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, belediyeyi çiftlik gibi düşünüyor ve belediyenin hizmet tanımı içerisinde olan vatandaşlarımızı da nasıl tanımladığını görüyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ne bir çiftliktir ne de bir arpalıktır. Belediye kentimize hizmet etme noktasıdır. Ve bu yapılan çalışmaların şeffaflık ve dürüstlükle yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratlardan beklediğimiz tek şey var. Şehrimize en adil ve hakkaniyetli şekilde hizmet edebilmek. Ve bunu da dürüst ve şeffaf bir şekilde yapılmasını istiyoruz” dedi.Büyükşehir Belediye meclisinde sordukları sorulara net bir cevap alamadıklarını söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Bugüne kadar mecliste sunmuş olduğumuz soru önergelerinin cevaplarını net bir şekilde hala alamadık. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye Meclisine sunmuş olduğumuz önergelere cevap verme adında Büyükşehir Belediye Meclisinde bir tiyatro sahnelendi. Ve bu tiyatroyu hiçbir meclis üyemiz izleme gereği duymadı. Bunu yapan tiyatrocu arkadaşımız, meclis üyeliği görevini yapmalıdır.

“SORULARA CEVAP ALAMADIK”

“Biz sormak ve sorgulamakla yükümlüyüz. Belediyeden ve iştiraklerinden kaç kişi çıkarıldığını sorduk. 1,5-2 saatlik bir sunum yapıldı. Ama cevabı alamadık. Kiralık araçlar, kiralık mülkiyetler ve vakıf, derneklerle yapılan protokolleri sorduk. Bunlarla ilgili cevap alamadık” şeklinde konuştu.

YILMAZ’A SESLENİYORUM : “KENTİ İLGİLENDİREN KONU MECLİSTE TARTIŞILIR”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Büyükşehir Belediye Meclisi sadece ellerin kaldırılıp indirilerek yönetileceği iddia edildi. Bizim yaptıklarımızın yanlış olduğu bizim siyasetten de ticaretten de anlamadığımız ithamlarıyla yargılandık. “Muhalefet ne siyaseti bilir ne ticareti bilir. Şehre yapılacak hizmetin önünde bir engeldir” diye açıklamalar yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a sesleniyorum; “Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti kuran ve koruyan bir partidir.” Bugün iktidarın yapmış olduğu her türlü hatanın sorgulayıcısı, denetleyicisi olacaktır. Onlar ne derse desinler biz sormaya ve sorgulamaya devam edeceğiz. Meclis üyesi kamu vicdanını temsil eder. Kentimizi, vatandaşlarımızı ilgilendiren mecliste açık şekilde tartışılır” dedi.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA KONUŞULMAYACAK”

Her konunun açık ve şeffaf bir şekilde mecliste konuşulacağını söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Mecliste Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Burada evet ya da hayır dışında bir şey konuşmayalım. Sorularınız varsa gelin odamda, kapalı kapılar ardında konuşalım, tartışalım” demesini anlamak mümkün değil. Biz şeffaflık, birlik beraberlikten bahsederken “Gelin kapıları kapatıp konuşalım” demek nedir? Umarım bu bir dil sürçmesidir. Balıkesir’i, halkı ilgilendiren ne varsa halkın huzurunda konuşulacak. Hepsini orada tartışacağız. Her türlü konuyu ayrıntılarıyla, tartışarak karara bağlayacağız. Burası kimsenin çiftliği değil. Babasının çiftliği de değil. Burası kentimizin ve vatandaşlarımızın. Kentlilik ve yöneticilik bilincine uygun davranılmalı” ifadelerini kullandı.

“ZENGİNLERE ARSA TAHSİS EDİYORLAR”

Başkan Sarı, “Lunapark arazisinin satışıyla ilgili başlattığımız mücadelenin tartışması mecliste hala devam ediyor. Umuyoruz ki mahkemeler, kentin vicdanına yakışır şekilde karar alacak ve bu satış kararını iptal edecektir. Bugün kentin meydanı olabilecek nitelikte bu kadar kıymetli bir alanı, “Çöplük olduğu, hiçbir işe yaramadığı beyanatlarıyla sorgulanıyor ve üzerimizde baskı uygulanmaya çalışılıyor. Orası şehrin kültür merkezi olarak planlanmıştır ve şehrin buna ihtiyacı vardır. Büyükşehir Belediyesi zenginlere, emperyal güçlere otel yapmak için yer tahsis etme çabasından vazgeçip kente hizmet etmek için mücadele etmelidir” ifadelerini kullandı.

“BİZ GELDİĞİMİZDE VATANDAŞIMIZ İÇİN KULLANACAĞIZ”

Başkan Sarı, “Lunapark alanı kültür, sanat alanında önemli bir merkez olarak kullanılmalıdır. Kullanıyorlarsa da satmayacaklar. Merak etmesinler biz geldiğimizde bu yatırımların hepsini tek tek halkımızın ihtiyaçlarına, sorunlarına çözüm olarak belirleyeceğiz.” Dedi.

“KAMUYA BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN SATMADIK YER BIRAKMADILAR”

AK Partili belediyelerin kamuya olan borçlarını ödeyebilmek için satılmadık yer bırakmadıklarını iddia eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Siyasetten ve ticaretten anladıklarını vurgulayan arkadaşlarımız kamuya olan borçlarını ödeyebilmek için camileri devrediyorlar. Bugün ellerindeki mülkiyetleri satıyorlar. Halkın, kamunun ihtiyaç duyduğu arazileri satıyorlar. Bu anlamda tutumumuz açık ve net. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Üzerimde parti baskısı yok “diyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerindeki T.C. kullanımını öngören teklifimizi önümüzdeki meclis toplantısında sunacağız. Üzerlerinde parti baskısı var mı yok mu onu da göreceğiz bakalım” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu