GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberler

MEDENİYET DERNEĞİ: ‘‘SÖYLENMESİ GEREKENLERİ SÖYLEYECEĞİZ’’

Medeniyet Derneği Balıkesir Temsilciliği Bizon Et’te yaptığı basın toplantısında dernek olarak yapmayı planladıkları çalışmaları anlattılar. Başkan Şükrü Bakır, ‘‘Balıkesir’de söylenmesi gereken şeyleri, söylemenin peşindeyiz’’ dedi.

Basın açıklamasında konuşan Medeniyet Derneği Balıkesir Şube Başkanı Şükrü Bakır, ‘‘Dernek olarak öncelikle öğrencilere dönük eğitim faaliyetlerinde bulunmak istiyoruz. 12. sınıfta olan 50-60 öğrenciye her yıl çeşitli dersler vererek eğitimine katkı sağlamak istiyoruz. Üniversite öğrencilerine dönük atölye çalışmaları yapmak istiyoruz. Onun dışında kadın platformu oluşturmak istiyoruz. Aylık her ay bir yazar getirerek sadece bir siyasi partinin kadınlarına değil tüm kadınlara dönük bir çalışmalar yapmak istiyoruz. Her STK’nın yapmış olduğu konferansları yapacağız. Balıkesir’de sivil toplum kuruluşlarının siyasetin boyunduruğu altında kaldığını düşünüyoruz. Siyasi istikbal peşinde olanlar var. Biz Balıkesir’de söylenmesi gereken şeyleri, söylemenin peşindeyiz. Ayrıca Medeniyet Kıraathaneleri ve Medeniyet Kafeleri açmak istiyoruz. Balıkesir’deki üniversite öğrencilerin katılabileceği bir mecra yok. Bu bağlamda bu kafelerden birisini Necati Bey Fakültesi bölgesine açmak istiyoruz. Öğrencilerin kitaba idareciye ulaşabileceği bir mekan planlıyoruz’’ dedi.

‘‘TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYACAĞIZ’’

Balıkesir’de yapılan bazı projelerin abartıldığını söyleyen Bakır şu ifadeleri kullandı; ‘‘Örneğin Balıkesir’in vizyon projesi olarak lanse edilen bir projesi var. Türkiye’de belki de en çok cami yapılmasını isteyen adam benim. Ama Çamlık’ta öle bir proje yapıldı ki, cemaatsiz cami yapılma projesi peşine düşüldü. Kimse hayır demedi ve yarıda kaldı. Biz başlarken yanlış olduğunu söylüyorduk. Kimse duymadı sesimizi, belki bu dernek vasıtasıyla kamuoyu oluştururuz. Sadece bu değil bir çok konu var bunun gibi. Medeniyet Derneği olarak Balıkesir’in taşın altına elimizi koymaya hazırız’’ dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu