GündemDünyadan HaberlerEğitim

MEHMET AKİF UNUTULMADI

Balıkesir Valiliği tarafından organize edilen “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” Salih Tozan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İnebey Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İnebey Anadolu Lisesi Okul Müdürü Serkan Akçam, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Ardından kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 “İSTİKLAL ŞAİRİ”

Akçam yaptığı konuşmada, “ İstiklal marşını sevmek ülkeyi sevmektir.  İstiklal marşını coşkuyla söylemek ülkemize bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır  bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. Hem bu yüce destanı yazan ustayı hem de yazdıran sayısız kahramanı  rahmet ve minnetle anarken konuşmamı büyük üstat Mehmet Akif’in bu içten duasıyla  sonlandırmak istiyorum “Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın” dedi. Etkinlik öğrencilerin orotoryo sunumları ile sona erdi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu