GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Balıkesir’de Konuştu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Balıkesir’de Konuştu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Balıkesir’de basın toplantısı düzenledi. Partinin politikalarını anlattı. Muharrem İnce, şehir merkezinde otobüsle tur attı ve bazı esnafla kısa sohbetler yaptı.

İktidara ve muhalefete acil reçete sunuyorum diyerek konuşmasına başlayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ülkede yoksulluk ve belirsizlik yaşandığını söyledi. Mevcut durumda, gelecek kaygısının enerjiyi yok ettiğini söyledi. Acil üretim seferberliği şart diyen İnce, “saksıları bile dikmeli” dedi.

“İDDİALIYIM EN UCUZ EKMEĞİ BEN YEDİRİRİM”

Tarımda acil su kanunu öneren Muharrem İnce, “iddialıyım millete en ucuz ekmeği ben yediririm” dedi. Yiyeceği içeceği ucuzlatmanın formülünün kendisinde olduğunu belirten İnce, Balıkesir büyükşehir mera kanunu acil çıkarılmalı. Suni ve kaba yeme dikkat çekerek meralar belediyelerin elinde acil kanun çıkarılmalıdır” dedi. Planlı ve havza bazlı üretimin önemine dikkat çekerek su kanunu, mera kanunu, hazine arazilerinin ücretsiz çiftçiye verilmesinin nefes aldıracağını belirtti. Çiftçiye acil gübre desteği verilmeli. İktidar ve muhalefet aklını başına toplayıp marketleri suçlayarak işin içinden çıkmaya çalışmasın. Çözüm söylediklerimdedir” ifadelerine yer verdi. “Tarımda örümcek teorisi vardır diyen İnce, “100 kilogram üreteceğin yerde 90 kilogram üretirsen 5 liralık ürün 10 lira olur. ”dedi.

Dsc 0004

İNCE TÜM SİYASİLERE ÖNERİM“ SİYASİ PARTİLER KANUNU”

Siyasi Partiler Kanununa dikkat çeken Muharrem İnce, “Tüm partililere sesleniyorum. Yüreğiniz varsa siyasi partiler kanununu değiştirelim Milletvekillerini özgürleştirelim” dedi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Muharrem İnce MERHABA Gazetesinden Semra Aman Akyürek’in sorduğu soruları da yanıtladı. Siyasi Partiler Hazineden para almasın söylemini Memleket Partisi kurulmadan önce siyasetin içindeyken hiç dile getirdiniz mi? Mülteci ve çobanlara ilişkin söylemlerde bulundunuz Balıkesir’deki çobanlarla ilgili duruma ne kadar hakimsiniz yada teşkilatını ne kadar hakim? Basın mensuplarına yaptığınız toplantı davetlerini teşkilatlarınız ne şekilde yürütüyor? Basın özgürlüğü söylemini var basınla ilgili sorunları biliyor musunuz ve partinizin çözüm noktasındaki çalışmaları neler? Yada  var mıdır?

“HAZİNE YARDIMI YAPILMASIN DİYORUM AMA BUNU DAHA ÖNCE SÖYLEMEDİM”

Siyasi partilere hazine yardımı yapılmamalı diye daha önce söylemedim. Daha önce Memleket Partisi yoktu ve genel başkan değildim. Bunu genel başkan söyleyebilir. Biz nasıl gönüllülerle döndürüyorsak bu işi partiler öyle yapsın. Ben geçen bir duyuru yaptım ve yardım edin dedim. İki saat içinde 24 bin 50 lira yardım geldi.

Dsc 0051

“BAYRAMDA GİDİP SONRA DÖNECEK ÖYLE YAĞMA YOK”

Mülteciler konusunda Türkiye büyük bir devlet, yardım etmelidir ancak ayağına spor ayakkabı giyipte koşa koşa gelenlere bakmak zorunda değiliz. Anasını kızını orada bırakıp kaçan adamdan hiçbir şey olmaz. Karısını kızını bırakıp kaçandan adam olmaz. Bayramda gidecek sonra dönecek. Öyle yağma yok. Misafirlik fazla uzadı. Suça karışan anında gönderilmeli.

“HAYVANCILIK AFGANLARA BAĞLI DEĞİL”

Çobanların sigorta primini devlet ödesin diyorum. Çobanlık yapmış birisi olarak söylüyorum. Hayvancılığın Afganlara bağlı olduğu düşüncesine katılmıyorum. Balıkesir’in şöyle özel bir durumu var. Turizm, tarım, hayvancılık, maden var. Balıkesir’i düzgün planlayın 81 İl’e Balıkesir bakar ancak Balıkesir ürettiğinin karşılığını alamayan bir şehir.

İNCE “BABACAN, DAVUTOĞLU DEMOKRATYA BU ARKADAŞLAR”

Basın duyuruları konusunu bilmiyorum diyerek cevaplarını sürdüren İnce, “ Programımda burası yoktu. Dinlenmeye gönlüm razı olmadı buraya ilave yaptık. Allahtan yerel basın var. Yerel basın olmazsa halimiz perişan. Türkiye’de yerel basının yüzde 90’ı iktidarın elinde yüzde 10’u da muhalefetin elinde. Ben ne yaparsam yapayım Halk Tv’ye KRT’ye TRT’ye çıkartılmam. Ama büyük demokrasi kahramanıdır bu arkadaşlar ama beni haber yapamazlar. Babacan, Davutoğlu’nu yaparlar ama çok demokratya bu arkadaşlar… İktidar ve muhalefet basınını biz özgürleştireceğiz. Medya düzeni çökmüş ama arada Allahtan birileri çıkıyor davet ediyor da oralarda sesimizi çıkarıyoruz. Yerel basın başımızın üzerinde .Yerel basın olmazsa Türkiye’de basından söz edilemez” yanıtını verdi. Basın toplantısı sonrasında şehir merkezinde otobüs turu atan Muharrem İnce ekibiyle birlikte kısa esnaf ziyaretlerinde bulundu ve şehirden ayrıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu