Gündem

MEMLEKET SEVDASI

Vali Ersin Yazıcı, Polis Teşkilatının Kuruluşu’nun 173. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günü dolayısıyla şehit aileleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünün Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna verdiği yemek programına Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN VAZGEÇİLMEZİ

Düzenlenen yemek programında duygularını ifade eden İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Türk Polis Teşkilatının kahramanlar yetiştiren, bu uğurda şehitler veren, gaziler veren, bu ülkenin birlik ve beraberliğinin vazgeçilmezleri olduğunu söyledi.

HALKIMIZIN GÜVENİNİ VE DESTEĞİNİ KAZANDIK

Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun birçok ülkenin kuruluşundan daha eski olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, “Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün tesisi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile temel hak ve özgürlüklerini korumak, halkın huzur ve güven ortamında yaşamasını sağlamak, kamu düzenini korumak gibi önemli ve kutsal görevleri, her koşulda büyük özveri ile üstlenerek yerine getiren ve mensubu olmaktan onur duyduğum Türk Emniyet Teşkilatımızın 173. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

Hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle, anayasa ve mevzuatın vermiş olduğu yetkilere bağlı kalarak, bu güne kadar birlikte başardığımız hizmetler ile halkımızın güvenini ve desteğini kazandık. Bundan sonra da aynı inanç ve özveri ile görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz.”dedi.

KALPLERİMİZ AYNI DEĞERLER İÇİN ATIYOR

10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Polis evinde düzenlenen programda konuşan Vali Yazıcı ise, İl Emniyet Müdürlüğüne yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen yemekte şehit aileleri ve gazilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Yazıcı, “Bu ülkenin mayasında memleket sevdası vardır. Kalplerimiz aynı değerler için atıyor. Hiç kimseye verecek çakıl taşımız dahi yoktur. Gerekirse canımızı feda ederiz. Bu anlamlı günde, büyük bir duygu yoğunluğu içerisindeyiz. Vatan söz konusu ise başka hiçbir şeyin önemi kalmıyor. Hepinize sabırlar diliyorum, Allah metanetinizi arttırsın. Bilesiniz ki, tüm halkımız ile el eleyiz, hep birlikteyiz. Onlar bizim de canlarımız. “dedi.

DEVLET OLARAK DA MİLLET OLARAK DA DAİMA YANINDAYIZ

Şehitlere olan borçların ne yapılırsa yapılsın ödenemeyeceğini vurgulayan Vali Yazıcı, “Şehitlerin emanetlerini yaşatmak için bize düşen, vatanın bütünlüğünü, millet birlikteliğini korumaktır. Şehit ailelerimizin ile gazilerimizin ve gazi yakınlarının devlet olarak da millet olarak da daima yanındayız. Şehit ve gazi aileleri bize milletimizin emanetleridir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin mukaddes hatıraları bizim en değerli varlıklarımızdandır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. “dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu