Köşe Yazıları

MEMLEKETİMDİR ÖZ DEĞERİM

Memleketimdir öz değerim. Kaz Dağları’nın ardında saklambaç oynar çocukluğumdaki bahçeli evim. Çanakkale’den, 1915 Çanakkale Savaşı’ndan yaşanmış anılarla gazi olan dedelerimi not alır yazar kalemim. Ben ki Kaz Dağı’nın kızıyım, bu dağların sarı kızı ve can yoldaşıyım. Bir tutkudur bendeki memleket sevgisi. Millet, bayrak, vatan, dil, sanat, aile sevdası nasıl da konuk olur zarif yüreğime.

Memleketimdir has değerlerim, manevî tutkum, öz varlığım. Bir avuç toprak uğruna, ay yıldızlı Türk bayrağım aşkına, vatan yoluna ne canlar verdik şu Anadolu’mda. Baş harfi “Türkiye” ile başlayan aşkımın maneviyatı, ilahî aşkla bütünleşir de gül kalemimde kelebek misali uçuşuverir ansızın.

Memleketimdir öz değerim. Karesi Beyliği, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti, Türkiye’mde Çanakkale ve Balıkesir illeri derken Karesi Beyliği’nin izlerini taşır naçiz yüreğim. Bir başkadır memleket türküsü. Kuş cıvıltısından kır çiçeklerinin kokusuna dek apayrı hatıralar saklanır cennet yurdumda. Bayrak, vatan, toprak, aile sevgisi göklerde gururla salınır hatıralarımda. Memleketimdir öz değerim, evimdir Türkiye’m, dostumdur Anadolu’m, mirasımdır Çanakkale’m, öz yurdumdur vatanım.

İlgili Makaleler

 

 

 

ELİF YAVAŞ

 

TARİH = 20.02.2020 – Perşembe

 

( 0 ve 2 rakamlarıyla harika bir tarih)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu