Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ürünlerin, kültürlerin halka tanıtımını yapan “Memleketten Geldik” isimli proje kapsamında 13 ilin ürünlerinin tanıtıldığı stantlar Yaylada AVM önünde açıldı.
13 ayrı İlden gelen isimler ve ürünlerle “Memleketten Geldik Yöresel Ürünler Etkinliği” adı altında oluşturulan halkla ilişkiler projesi, Balıkesir halkının büyük beğenisini topluyor. Trabzon, Gümüşhane, Adana, Gümüşhane, Kayseri, Merzifon, Sivas, Siirt, Gaziantep, Ordu, Edremit, Antalya, Isparta gibi illerin yöresel ürün stantlarının yanı sıra, halkın duyduğu memleket özlemi, farklı kültürlere merak ve geleneksel kavramlar ön plana çıkarılıyor.
Proje kapsamında 30 Kasım’a kadar Balıkesir’de açık kalacak olan stantlarda 13 ilin lezzetleri tanıtılıyor.
1 YILDA 100 KEZ TEZGAH AÇILDI
Hülya Sevinç ve Sibel Önbaş tarafından tasarlanan çarşı projesi, 2 yılda 100 noktada vatandaşlarla buluştu. Halkın ilgisinden memnuniyetlerini ifade eden Hülya Sevinç, “Projenin özünde herkesin kendi memleket özlemini duymasından yola çıktık. Bu organizasyonu 2 yıldır yürütüyoruz ve il il, belde belde, ilçe ilçe dolaşıyoruz. Şu anda kadar 100 noktada vatandaşlarla buluştuk. Şehirlerde yaşayan insanlar hep başka noktalardan gelmişler, bulundukları şehirlere. Bizler de yöresel ürünlerini onlara buluşturarak hasretlerini bir nebze olsun gidermelerini sağlıyoruz. Çarşımızın içinde Karadenizlimiz var, Antakyalısı var, çeşitli kültürlerin bulunduğu toplamda 13 standımız var” dedi.
MEMLEKET HİKAYELERİ
Hülya Sevinç projelerini masalsı bir dille anlatıyor. Sevinç; “Gezdiğiniz sahanın içinde tam da bize ait memleket hikâyeleri var. Belki, tüm illerimizi göremeyeceksiniz sahamızda, çünkü bu bir fuar değil veya bir panayır hiç değil. Eğer dikkatli bakarsanız burada ‘Memleketimizi’ göreceksiniz. Yani Trabzon standımız da, Karadeniz’in coşkulu, neşeli karakterleri ile tanışacaksınız. Biraz ilerleyeceksiniz Antalya standımızda iki tane ziraat mühendisimizle karşı karşıya geleceksiniz. Üstelik birisinin dedesi Karadenizli. Şimdi Antalya standının içinde Karadenizlinin ne işi var demeyin. Hangimizin hikâyesinde yok, bazen küçücük bir ailede kocaman bir memleket olmuyor muyuz? Gözünüzü sahneye çevirdiğinizde de geleneksel eğlencelerimizle tanışacak isterseniz o sahnenin bir parçası da siz olacaksınız. Bu bizim masalımız demiştik. Bizim etkinlik sahamızın her metrekaresinde kendinizden bir şey bulacağınız bir hikaye var” diyor.
İKİ KADININ MASALI
Bir masal yazıklarını söyleyen Sevinç şöyle konuştu: “Biz bir masal yarattık. Masalımız iki kadınla başladı. Yaşamak için çalışmamız lazım. Ama çalışırken de keyif almalıyız. O zaman işimiz bizim masalımız olsun. Bizim memleketimiz olsun. Hepimiz mutlu olmak için kendi masalımızı kurmaz mıyız bu yaşamda? Biz kurduk bize ait bir masal. Bakmayın bu kadar küçük olduğuna, kendisi küçük ama içeriği çok büyük bizim masalımızın”…
HABER: HAYATİ KARAKURT