EkonomiGündem

MEMUR-SEN: “EMEĞİN HAKKI VERİLMELİ”

Memur-Sen Balıkesir İl Temsilciliği, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin verdiği zam teklifine yönelik bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Memur-Sen adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Aydın, “Emeğimizin hakkını istiyoruz” dedi.

TEKLİF ‘TE GECİKMELİ!

Aydın, “ Hepinizin yakından takip ettiği ve bildiği gibi 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos’ta başladı ve 16 Ağustos’ta Kamu İşveren Heyeti, masaya ilk teklifini sundu. Kamu İşvereni, 22 gün sonra masaya teklif sundu. Kamu İşverenin toplu sözleşme masasına sunduğu ve kamuoyuna duyurduğu teklif; gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere sahip” dedi.

EKONOMİK HEDEFLER TUTMUYOR

Hükümet; bu teklifin, Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerini ve gerçeklerini  yok sayanlara can suyu vermek, kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeme kararından da açıkça vazgeçmek olduğunu görmeli diyen Aydın, “Hükümet, kalkınmayı önemsediğine, adaleti öncelediğine dair ispatı ve icraatı,
toplu sözleşme masasına sunduğu yeni teklifle hem teyit hem de tescil etmelidir. “dedi.

KAYITSIZ KALAMAYIZ

Aydın, “Hükümetin masaya sunduğu 2020 ve 2021 yıllarında maaş ve ücretlere yansıtılacak artışlara ilişkin tekliflerinin yanında 2020 için verilen oranlar Hükümetin açıkladığı ekonomik hedeflerle de uyumlu değildir. Siyasi irade, toplu pazarlık masasına, kamu görevlilerini refaha kavuşturma değil cefayla buluşturma teklifi sunduğu görmeli, teklifin eksiklerini ve hatalarını da bir an önce gidermelidir.” İfadelerine yer verdi. Kayıtsız kalmayacaklarının altını çizdi.

“BEKLENTİLER KARŞILANMIYOR RAKAMLAR NET”

Memur Sen adına açıklama yapan Aydın, “Şekere, elektriğe, doğalgaza tek seferde yüzde15 zam yapıldı fakat maaş ve ücretlerinize dört seferde yüzde 12’nin biraz üzerinde zam yapılmasını normal kabul edin. Yetmez, “gecikme zammı aylık yüzde 2,5, yıllık yüzde 30 iken maaş zammınızın yıllık yüzde6’lar ve iki yıllık toplamda yüzde 12’ler seviyesinde olmasına aldırış etmeyin” deniyor. Merkez Bankasının 2020 ve 2021 için enflasyon hedefi yüzde 5, aynı yıllara ait enflasyon tahminleri ise yüzde 9,5 ve yüzde 5,9 iken aynı yıllara ait beklenti anketlerinin sonucu ise sırasıyla yüzde13,9 ve yüzde 11,5 olarak kayıt altına alınmış. Bu rakamların yanına da son 10 yıllık süreçte enflasyon hedef ve tahminleri ile gerçekleşen enflasyon arasında zaman zaman 2 kata kadar farklılıklar oluştuğu bilgisini de paylaşmak gerekiyor” şeklinde konuştu. Haber&Foto: Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu