GündemEkonomi

MEMUR-SEN’DEN ZAM TEKLİFİ AÇIKLAMASI!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk memur zammında hükümetin teklifini açıkladı. Buna göre hükümet 2020 yılı ilk 6 ay için yüzde 3,5 ikinci 6 ay için yüzde 3, 2021 yılı ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 2.5 teklif etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifin ardından, “Yeni bir teklif bekliyoruz. Bu teklifi yok sayıyoruz” açıklamasını yaptı.

Memur ve memur emeklilerinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirlemek için gerçekleştirilen 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında hükümet ve sendikalar 4. kez bir araya geldi. Hükümet Memur-Sen’e 2020 yılı ilk 6 ay için yüzde 3,5 ikinci 6 ay için yüzde 3, 2021 yılı ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 2.5 teklif etti.

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Her altı aylık dönem sonunda gerçekleşen enflasyon oranının, o altı aylık dönemde yapılan artış oranını aşması halinde; aradaki farkın bir sonraki altı aylık dönemin başlangıcından itibaren, kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerine yansıtılmasını teklif ediyoruz” dedi.

MEMUR SEN: BU TEKLİFİ YOK SAYIYORUZ

Sözcü’nün haberine göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bakan Selçuk’un teklifi açıklamasının ardından, “Bu teklifi kabul etmemiz mümkün değil, heyeti dışarıya alıyorum. Piyasanın gerçekleri ile uyumlu bir teklif değildir. Memur emeklilerin giderleri arttı. Bu oranlar ne gerçekçi ne de yeterli. Biz getirilen teklif kamu görevlilerinin bütçesinde bir dengelenmeyi göstermiyor. Yeni bir teklif bekliyoruz. Bu teklifi yok sayıyoruz.” açıklamasını yaptı.

MEMUR-SEN NE İSTEMİŞTİ?

Memur-Sen taban aylığa seyyanen 200 lira, 2020 yılı için yüzde 8+7, 2021 için yüzde 6+6 zam ve 2020 yılı için yüzde 3, 2021 yılı için yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

Hükümet ve memur sendikalarının yürüttüğü toplu görüşmeler yaklaşık 3.2 milyon kamu görevlisi, 2 milyon memur emeklisini ilgilendiriyor.

Görüşmeler 1 Ağustos’ta başladı ve 20 Ağustos’a kadar sürecek. Bu tarihe kadar anlaşma sağlanamaması halinde uzlaşma süreci başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu