GündemKöşe Yazıları

Menekşe Kokulu Hikâyeler

Menekşe Kokulu Hikâyeler

 

         “MENEKŞE KOKULU HİKÂYELER” adlı eser; içinde yüreğimizi ısıtacak iyilik, sevgi, dostluk ve mutluluğu dile getiren 69 adet hikâyeden derlenen bir kitap. Bu eserden örnek vererek köşe yazıma giriş yapmak istiyorum. Kitabın giriş kısmındaki kapak resminin yazısı:

     “Bazıları Yağmuru Hisseder Bazıları ise Yalnızca Islanır…”

Hoşuma gidiverdi bu cümle. Kitabın iç karton kapağı da kalın ve kokulu kitap serilerimizden biri. Eserde mor menekşe resmi var. Kalın kapağın arka yazısındaki başlık:

 

“Hayata Bir Bardak Çay Molası”

 

Sevinçlerini Sakın Erteleme

Her Yemekten Sonra Şükret

Biri Seni Kucakladığında İlk Bırakan Sen Olma…

 

Ne kadar güzel sözler değil mi? Şiir tadında, nasihatle karışık, özlü cümleler barınıyor her satırda. Sevinçleri, güzel sözleri, hediyeleşmeyi, iyiliği, vaat edilen sözleri bile ertelememek gerek. Aldığımız nefes, bir parça ekmek, bir bardak su, ailemizin hayatta olması, üstümüzde elbisemizin olması dahi bir nimettir bize. Bu nimetin şükrünü yaratıcıya gösterebilmek gerek. Bizim için çırpınan kanatları kırmamalı, yürekten açılan kucağı boşa çevirmemeli, biri bizden yardım istediğinde huzur duymalıyız. Allah sevdiği kullar arasından gün gelir bizi seçer ki birisine yardım edince o muhteşem sevabı herkesten önce kazanırız.

“Bir insanın bu dünyada mutlu olabilmesi için sadece üç şeye ihtiyacı vardır: Sevecek birisi, yapacak bir şeyi ve umut ettiği bir şey.” demiş Allan Chalmers. Seveceğimiz bir kalp, bir işimiz, bir hayalimiz varsa ne mutlu. Sıhhat ve akıl da yerindeyse gerisi zamanı ve iktisadı iyi değerlendirebilmekte bitiyor.

“Mutlu olmak için uğraş vermelisiniz. Mutluluğa iş, para ya da aşkla ulaşılmaz. Mutluluk sizinle kendiniz arasında bir meseledir.” sözüyle Rufus Wainwright da bardağın dolu tarafından bakabilme yöntemini kendi emeğimizle olabileceğinde pekiştirmiş. Çabaladıkça, tırmandıkça, hayalleri gerçeğe çevirdikçe, hobilerimizi mesleğe dönüştürebildikçe anlamlı olur düzenli hayatımız. Bir tutam kurumuş menekşe, meneviş gözlerde demlenen hatıralar, menekşe kokulu yaşanmışlıklar, menekşe kokulu hikâyeler kelebek olsun kalbimize. Özlü sözlerin altın değeri iyilik fısıldasın kulağımıza. Menekşe kokulu düşlerde umutla kalın.

ELİF YAVAŞ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu