GündemÇocukçaEğitim

MERAK EDİYORUM?

Sevgili çocuklar, bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Süeybe Karakuş Anaokulu  Minik Kalpler sınıfı öğrencileri yer alıyor. Hayata geçirdikleri ‘Merak Ediyorum’ projesi kapsamında öğrendikleri bilgileri paylaşan miniklere kulak vermeye hazır mısınız?

Dsc1419

Herşey merakla başlar ve en büyük icatlar bu şekilde gerçekleşir. Yani merak edip öğrenen öğrenciler aslında yeni buluşların temellerini atarlar. Süeybe Karakuş Anaokulu Minik Kalpler sınıfı öğrencileri geçtiğimiz günlerde Su aygırlarının sütünün de  pembe olduğunu öğrendiler. Yaparak ve yaşayarak öğrenen çocuklar pembe sütlerini oluşturmak için içine çilek püresi ilave ettiler. Bembeyaz sütler bir anda pembeye dönüştü. Bu eğlenceli projeyi bir de minik öğrencilerden dinleyelim mi?

Dsc1387

Ahmet Selim: Biz okulumuzda pek çok farklı bilgiyi öğrendik. Mesela arıların kulakları yokmuş ve onların beş tane gözü varmış. Bu beni çok şaşırtmıştı.

Dsc1393

Enes: Bende her zaman çok merak ederdim. Okulumuzda merak ettiklerimizi ise öğreniyoruz. Ama en şaşırdığım bilgi, dünyanın çekirdeğinin de güneş kadar sıcak olduğunu öğrenmem oldu. Buna çok şaşırmıştım.

Dsc1405

Melek Naz:  Bilmediğim bir sürü bilgi öğrendim. Mesela aya ayak basmanın tehlikeli olduğu düşünüldüğü için aya ilk defa kaplumbağalar gönderilmiş.

Dsc1408

Simay: Biz okulumuzda yepyeni bilgiler öğreniyoruz. Mesela Venüs hariç güneş sistemindeki tüm gezegenler aksi yönde dönermiş. Uzayı ve gezegenleri çok merak ediyorum.

Görkem: Merak ediyorum çünkü yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyorum. Ben okulumda uzayda ağlamanın imkansız olduğunu öğrendim. Çünkü orada yer çekimi olmadığı için gözyaşları yere akmak yerine su damlacıkları halinde havada kalırmış.

İlayda:  Dinazorlar çok hızlı koşan canlılardır.Bir t-rex adlı dinazorun ayakları çok büyük olduğu için insanlar ondan kaçamazlarmış bile. Dinazorları çok merak ediyordum. Onların olduğu bir dünya nasıldır acaba?

Dsc1425

Yusuf Kayra: Kargalar ve papağanların nesli dinazorlardan geliyormuş. Hatta karga ve papağanlar, dinazorların torunlarıymış. Bu da çok şaşırtıcı.

Aras Ötüken: Ben hayvanlar alemini çok seviyorum. Öğrendiklerimiz de çok şaşırtıcı. Timsahlar dişlerini kuşlara temizletirlermiş. Ayrıca dişlerini hayatları boyunca 40 defa yenilerlermiş.

Dsc1447 E1554111357195

Ege: Biz sınıfımızda süt içtik. Süt beyazdı ama biz içine çilek püresi ilave ederek çilekli süt yaptık. Çok eğlenceli ve güzel bir etkinlikti. Su aygırlarının da sütü pembe renkmiş.

Ecem Su: Su aygırlarının sütleri pembe renkmiş. Biz de pembe renkli sütler içtik. Ama normal sütün içine çilek püresi ilave ettik. Çok eğlenceli bir etkinlikti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu