GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Meral Akşener Veda Etti!

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı, bugün gerçekleştirildi. Akşener, genel başkan olarak son kez kürsüye çıkarak veda konuşması yaptı.

Meral Akşener Veda Etti!

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı, bugün gerçekleştirildi. Parti lideri Meral Akşener’in yeniden aday olmayacağını açıkladığı kurultayda, 4 aday genel başkanlık için yarıştı. Akşener, genel başkan olarak son kez kürsüye çıkarak veda konuşması yaptı ve “Bugün emaneti devretme günü. Gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı asla pişman olmadım, bugün de pişman değilim.” dedi.

Kurultayın Ardından Adaylar Yarıştı

İYİ Parti’nin kurultayında 4 aday genel başkanlık için yarıştı. Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz, 1007 kayıtlı delege tarafından oylandı. Kurultay, Ankara Ticaret Odası Congresium’da gerçekleşirken, seyirci alınmadı. Organizasyon komitesi, salon kapasitesini işaret ederek bu kararı savundu ve dış müdahale iddialarına karşı parti olarak bağımsızlıklarını vurguladı.

Adaylar Arasındaki Dinamikler

Genel başkan adayları arasında yaşanan dinamikler de dikkat çekiciydi. Müsavat Dervişoğlu, partide birleştirici güç olarak görüldüğünü ifade ederken, Koray Aydın, seçime tek başına girilmesi kararını eleştirdi ve partiden istifa edenlerle temas halinde olduğunu belirtti. Aydın, genel başkan seçilmesi durumunda bu kişilerin geri döneceğini söyledi.

Kurultay Öncesi ve Süreci

Meral Akşener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından seçimli olağanüstü kurultay kararı almıştı. Ancak Akşener, seçim sonuçlarına rağmen aday olmayacağını açıklamıştı. Bu karar sonrasında partide 5 yıl boyunca Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, genel başkanlık için adaylığını açıklamıştı.

 

 

AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Ziyareti Ertelendi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu