GündemSiyaset

Meral Cengiz Güven Tazeledi

Meral Cengiz Güven Tazeledi

 

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Avukat Serpil Kavrak divan kurulu başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’nde yapılan seçim sonucu Meral Cengiz yeniden Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine seçildi.

AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’ne AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Yardımcıları Serpil Kavrak ve Seda Gören Bölük, AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran ve İl Teşkilatı Yönetimi, AK Parti İl Koordinatörü Şahin Tin, Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Mutlu Aydemir, Belgin Gökçe Uygur, Mustafa Canbey, Adil Çelik ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve parti teşkilat üyeleri katıldı.

 

“SİYASETİ HALKIN HİZMETİNE ARAÇ YAPACAĞIZ”

AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’nde göreve seçilen yeniden seçilen Başkan Meral Cengiz şunları kaydetti: “ Ak davaya hizmet eden büyük ve güçlü Türkiye için gecesini gündüzüne katan Balıkesir’in her biri ayrı iklime ve kültüre sahip olan ilçelerinden gelen hanım kardeşlerim. Kadim ülkemizde kadim kültüründe kadın her zaman baş tacı olmuştur. Kadınlarımız hayatın her alanında var. Biz kadın kolları olarak siyaseti halkın hizmetine bir vasıta olarak kullanacağız. Şahsi çıkar ve ikbal beklentilerini elimizin tersi ile iterek geçmişten beri düstur edindiğimi gibi Milletimizi için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile kadınlarımızın siyasete katkısı artarak devam ediyor.

“GÖNLÜ KAZANILMAMIŞ KİMSE KALMAYACAK”

Bizlerde bu destekten aldığımız güç ile Balıkesir’de Kadın Kolları olarak her gün yenilenerek liderinin arkasında dimdik durarak büyük bir azimle çalışıp, daima birlik ve beraberliği önceleyen bir siyaset içinde hep olmalıyız. Kadınsız siyaset olmaz kadınsız demokrasi olmaz. Kadınsız yönetim olmaz. Kadınsız başarıya ulaşılamaz. 2023 hedeflerine ulaşmak için gece gündüz emek veren Cumhurbaşkanımızın hizmetlerine devam ederken biz de her daim buradayız ve hizmete hazırız. Balıkesir ve 20 ilçemizde ulaşılmamış ve gönlü kazanılmamış hiçbir kadın kalmayıncaya kadar çalışacağız.”

“AK KADINLAR OLMAZSAYDI BAŞARILAR MÜMKÜN OLMAZDI”

AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’ne katılan Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ise kongrede konuşma yaparak şunları dile getirdi:
“Bugün 13 ilimizdeyiz. 6 Olağan kongrelerimize geçen hafta Salı günü başladık. İnşallah 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü’nde inşallah Genel Merkez Kadın Kollarımızın kongresini gerçekleştireceğiz. 19 yıldır AK kadınlarımız olmasaydı, bu mücadelemizde ön sıralarda sizler olmasaydınız, AK Partinin bugüne kadar olan başarıları mümkün olmazdı. Bizler, seçimlerde çalmadık kapı; girmedik gönül bırakmamak için gayret gösteriyoruz. Hangi ilimize gidersek gidelim kürsüye km çıkarsa çıksın; il başkanlarımızdan, belediye başkanlarımızdan milletvekillerimize her biri AK kadınlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor.

“DÜNYADA BÖYLE ÖRGÜTLÜ BİR YAPI YOK”

Gerçekten çok büyük bir emeğimiz var. Kimi zaman hiç tanımadığımız bir belediye meclis üyesinin seçilmesi için çok büyük bir emek sarf ediyoruz. Kimi zaman milletvekillerimizin genel seçimlerde gelip de kadınlara hitap etmesi için kapıları çalıyoruz. Onları meydana toplayıp belediye başkanlarımızın dinlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kimi zaman kadınlarımızın dertlerini dinliyoruz. Kimi zaman öksüz yetim çocuklarımızın başlarını okşuyoruz. Kimi zaman şehir annelerimizin boynuna sarılarak onlarla hem hal olmaya çalışıyoruz. Kimi zaman iftar sofralarında dua oluyoruz. Kimi zaman yoksullarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz, yaşlılarımızın gönlünü almaya çalışıyoruz. Sizlerin emekleri olmasa biz bu ileri başaramayız, hepinize teşekkür ediyorum. Şu an 5.5 milyona yakın bir üye sayımız var. Değil Türkiye’de dünyada böyle bir örgütlü yapı yok. Allah hepinizden razı olsun. Biz milletin partisi olmak, Allah’ın rızasını kazanmak, Ümmetin duasını almak için yola çıktık. Kadın kolları ve gençlik kollarımız olmasa adeta bir uçağın iki kanadından biri eksik olmuş gibi olurduk. Uçabilmesi mümkün olmazdı. Bu ülkede üzerimize salmadıkları terör örgütü kalmadığı halde bizler ilmek ilmek ülkemizin geleceği için çaba sarf ediyoruz. Bu ülke için 20 yıldır taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu