MERHABA YOUTUBE’DAN ‘TEKYÜREK TÜRKİYE’ ORTAK YAYININA KATILDI

MERHABA YOUTUBE’DAN ‘TEKYÜREK TÜRKİYE’ ORTAK YAYININA KATILDI
Türkiye Tek Yürek Kampanyasına Rekor Bağış Yapıldı Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 depremin ardından yaraların sarılabilmesi amacıyla RTÜK ortak yayını ile bağış toplandı.
10 ilimizde büyük bir yıkıma sebep olan 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye yardım için seferber oldu. Milyonlarca vatandaş depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyalarına destek oluyor. Anadolu Yayıncılar Derneği bünyesinde yer alan 60 Anadolu medyasının da canlı yayınladığı “TEK YÜREK” kampanyası büyük ilgi gördü. Öte yandan TİMBİR internet Medya Birliğide youtube üzerinden canlı yayınlarla bağışa destek oldu. Tüm televizyonlarda ortak yapılan canlı yayında depremde zarar gören vatandaşlarımız için yardım kampanyası düzenlendi.
Bağış 115 milyar TL’yi geçti
“Türkiye Tek Yürek” isimli yardım kampanyasında sevilen ekran yüzleri bağışçıların telefonlarına baktı. Yardımlar, AFAD ve Kızılay’a bağışlandı. Yardım yayınında gece boyunca gelen bağışlar sonrası toplam 115 milyar 146 milyon 528 bin TL toplanırken, 9 milyon 10 bin de SMS bağışı yapıldı.
Semra Aman Akyürek