GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Mermeri Oya Gibi İşlediler

Mermeri Oya Gibi İşlediler

 

“22. Uluslararası Prokonnesos Heykel Sempozyumu” sona erdi.Balıkesir’in Marmara Adası ilçesinde, Uluslararası Prokonnesos Heykel Sempozyumu tamamlandı. Sempozyumun bu yıl 22’ncisi gerçekleştirildi.

 

Heykel Sempozyumu 2

 

Mermeri İşleyen Sanatçılar Becerilerini Konuşturdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Marmara Adalar Belediyesinin katkılarıyla düzenlendi. Sempozyum,  22 Ağustos’ta başladı ve dün sona erdi.Mermeriyle ünlü Saraylar Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, sanatçılar, Aldo Shiroma Uza, Alex Sorokin, Laura Marcos, Ozan Dursun, Sevda Kocatepe, Hakan Şengönül, mermeri işleyerek sanata dönüştürdü. Heykeltıraşların tamamladığı eserler, sempozyumun son gününde Saraylar Mahallesi İskele Meydanı’nda düzenlenen törende sergilendi.

Başkan Aksoy “Çıta Daha da Yükseliyor”

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, törende yaptığı konuşmada, Uluslararası Prokonessos Heykel Sempozyumu her yıl ilçemizin çıtasını yükseltiyor. Kültürel anlamda ilçemize katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum”dedi. Törenin ardından protokol ve sanatçılar heykellerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene, Marmara Kaymakamı Murat Çiçek, Marmara Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Atıf Turan, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak, kurum müdürleri ve amirleri de katıldı. Haber : Kamil Akyürek

 

Heykel Sempozyumu 3

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu