GündemEğitimGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

Meslek ve Teknik Eğitim Daha da Güçlenecek

Meslek ve Teknik Eğitim Daha da Güçlenecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulundu. Atölyeleri inceledi, meslek liselerinin modernizasyonu konusunda çalışma yapacaklarını ifade etti.

Meslek Liseleri Üretebilir Halde

Bakan Özer, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin drone çalışmalarını takdir ettiğini belirtti. Bakan Özer, “Covid sürecindeki mesleki ve ayrıca teknik eğitimin göstermiş olduğu fedakarlıklar; maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten tek kullanımlık önlüğe, solunum cihazına, maske makinasına kadar birçok ürünü üretebilir hale gelmesi ve ayrıca toplumun ihtiyacını karşılaması çok kıymetli oldu.” dedi.

“Mesleki ve Teknik Eğitime Önem Veriyoruz”

“Şu anda hakikatten 81 ilde okullarımızın tüm ihtiyaçlarını; maske ve dezenfektan tüm ihtiyaçlarını mesleki ve ayrıca teknik eğitim okullarımız veriyor. Bunun yanında atölyelerde okul sıralarıyla ilgili üretimi gördüm. Okulumuz değişik aletler üretmiş. Yani üretim aşamasında ihtiyaç duyulan ürünleri de, makinaları da artık mesleki ve ayrıca teknik eğitim öğretmenlerimiz üretiyor. Bunlar çok keyifli.”

“Tarihi Bir Liseyi Daha Güçlü Hale Getirmeliyiz”

Çok daha nitelikli hale getirip öğrencilerimizi işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu becerilerle tam donanımlı, çok kolay istihdam edilebilir ve işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu elemanları çok daha yetiştirebilir okullar haline getireceğiz. Büyük emeğiniz var, hepinize çok teşekkür ederim. Okul müdürümüzü kutluyorum. Hakikatten heyecanla çalışıyor. Burayı çok daha güçlü hele getirmemiz lazım. Burası bir deayrıca tarihi bir lisemiz. Yani geleneği olan bir lisemiz.

Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Mesleki Eğitim

“ Geleneği üretimle iç içe geçirip çok daha güçlü hale getirebiliriz. Sadece Balıkesir değil Türkiye’ye örnek bir mesleki eğitim kurumuna ayrıca dönüştürmemiz gerekiyor. Bunu yapabilecek gücümüz var. El birliği yaptığımız takdirde ayrıca üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu