GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Mesleki Beceri Haftasında İstihdam Fuarı Açıldı

Mesleki Beceri Haftasında İstihdam Fuarı Açıldı

 

Balıkesir’de Avrupa Mesleki Beceriler Haftası dolayısıyla planlanan ve Balıkesir İstihdam Fuarı ile buluşturulan Fuar açıldı. Avlu Kongre Merkezinde yapılan açılışta protokol konuşmaları sonrasında stantlarda işveren ve işçi buluşmaları sağlandı.

 

İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı Balıkesir’de 7’incisi açılan istihdam fuarında konuştu. Müdür Nazım Balcı İŞKUR’un Temel Faaliyetinin İş Ve İşçi Bulmaya aracılık yapmak olduğunu hatırlattı. Amaca hizmet nedeniyle işverenlerin aradığı işgücünü bulabilmelerini sağlamak için fuarların yapıldığını söyledi.

İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi NEON Şehir Araştırmalarının Katkısı, BAUN, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İl Milli Eğitimi Sanayi ve Ticaret Odaları, OSB ve insan kaynakları işbirliğinde fuar çalışması gerçekleşti. Fuaye alanında 50 firma ve her iki Üniversite,41 Meslek Lisesi stant açtı. Mesleki Teknik Eğitim Fuarının da bir arada olduğu istihdam fuarında İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı fuarın işgücüne katkı sunmasını beklediklerini söyledi. Katılımcılara teşekkür etti.

 

283796535 544562127330162 7811491621409288053 N

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı “İhtiyaç Olan İnsan Kaynakları Yetiştiriliyor”

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı açılışta yaptığı konuşmada Mesleki eğitimdeki kapasiteye değindi. Müdür Ali Tatlı il genelinde 51 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,9 Çok Programlı Anadolu Lisesi,10 Bağımsız Mesleki Eğitim Merkezi,200 El Sanatları 1 Spor Lisesi ile öğrencilere eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğünü söyledi. İş dünyası ve piyasasının ihtiyacı olan insan kaynağının yetiştirilmesine dikkat çeken Müdür Ali Tatlı tarım, turizm ve OSB’nin ihtiyacı olan teknik alan olmak üzere Uluslararası Madencilik Lisesi’nin açılmasıyla birlikte okulların faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. İş Dünyasının kendi potansiyelini kullanarak işbaşı stajları imkânı ile de teknolojinin kullanıldığını hatırlattı. Sektör temsilcilerine teşekkür etti.

Prof.Dr İlter Kuş “BAUN Öğrencisi Mezun Olduktan Sonrada Bizim Öğrencimizdir”

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İlter Kuş Balıkesir Üniversitesi olarak temel görevlerinin kaliteli bilim üretmek, kaliteli eğitim vermek ve şehirle bütünleşmek olduğunu söyledi. Valiliğin yürüttüğü projelerde yer aldıklarını belirten Rektör Kuş Büyükşehir ve kurumlar, kuruluşlarla kurumlar arası iletişime önem verdiklerinin altını çizdi. BAÜN olarak gençlere sağlanan iş nedeniyle işverenlere teşekkür ederek istihdama yönelik yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl üniversitemizde mezun istihdam ofisi oluşturduk diyen Kuş sanayici işverenimiz talepte bulunursa kaliteli ve iyi gençlerimizi buralara gönderiyoruz. Bu kapsamda 300’e yakın öğrencimizi de istihdamla buluşturduk. Mezunlarımızın istihdamına önem veriyoruz. Balıkesir Üniversite öğrencisi mezun olana kadar değil mezun olduktan sonrada öğrencimizdir” şeklinde konuştu.

 

Dsc 0027

 

Başkan Yılmaz Güçlü Ve Zayıf Yönlere Dikkat Çekti Swot Analizi Yapın Dedi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz gençlere ve özellikle iş arayanlara swot analizi yapmanın önemini anlattı. Swot Analizi, bir projede ya da bir ticari girişimde kurumun, tekniğin, sürecin, durumun veya kişinin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemekte, iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat ve tehditleri saptamak için kullanılan stratejik bir teknik olarak kullanıldığını ve uygulamasının yapılması gerekliliğinin altını çizdi. Kişilerin ne istediğini öncelikle ortaya koymaları gerektiğini belirterek şehir içinse ortak akıl önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

HAYATA ATILAN SAĞLAM ADIM İÇİN MESLEKİ EĞİTİM

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak düzenlenen fuar etkinliğinin maksadının sektör temsilcilerinin bir araya getirilip işveren ve gençlerin buluşmasını sağlama ve bilinç oluşturma olduğunu söyledi. Burada amaç ülke gündeminin de konusu. Sanayi ve imalat sektörünün gerçek ihtiyacı olan çalışma alanları ile ilgili bilinç yaratıp insan kaynağını var etmek. Ülkemizde çoğunlukla ara eleman dediğimiz toplum ihtiyacını karşılayan ustalık ve beceri gerektiren iş alanları yerine kolay hayat tarzı ile buluşma arzu ediliyor. Buda toplumun gerçekleriyle uyuşmuyor ”dedi. Vali Hasan Şıldak, gençlerin hayata sağlam tutunmaları için mesleki eğitime dikkat çekti. Haber: Muhammed Can Akyürek

 

Dsc 0045

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu