Köşe Yazıları

Mesleki Yeterlilik

Mesleki Yeterlilik

Uluslararası mesleki yeterlilik programı, MEB onayıyla Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğüne bağlı Liselere taşınacakmış. Mezunların iş bulma şansını %14 artıran BTEC eğitim programının 3. seviye uluslararası versiyonu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylamışlar. Mesleki eğitime hep önem vermişimdir. Önemli olan mesleki yeterlilikte niteliği arttırıcı profesyonel yetişebilmek. Bu arada tab iki belgede şart.

Nitelikli işgücünün artırılması, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik gelişim hedefleri açısından büyük önem taşıyor. 2019-2023 dönemi için hazırlanan 11. Kalkınma Planı’na göre Türkiye, uluslararası yatırımcıların ihtiyaç duyduğu yeterliliklere sahip öğrenciler yetiştirmeyi, sektörlerin talep ettiği yetkinliklere ve dijital dönüşüme uygun alan ve dallar açmayı hedefliyor. Başta ülkemizin lokomotif sektörlerinden bilgi teknolojileri, mühendislik ve turizm olmak üzere, çeşitli sektörlere yönelik uluslararası düzeyde yeni nesil müfredat geliştirme çalışmaları sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) önemli bir hamle geldi.

Bu konuda eğitim kurumu Pearson öğrencilere mesleki yeterlilikler kazandırmayı amaçlayan eğitim modeli BTEC’nin 3. seviye uluslararası programı (Business and Education Technology Council International Level 3), tüm Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğüne bağlı Liselerde Türkçe olarak uygulanmak üzere MEB tarafından onaylamışlar. Güzel bir haber. Aynı zamanda Uluslararası kabul gören bu program, İstanbul Gelişim ve İstanbul Okan Üniversiteleri tarafından ilgili bölümlere giriş yeterliliği olarak da tanınacakmış.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu